Kategorier
Ambassadør Triathlon Uncategorized

Veien til Norseman/AXTRI – One down, one to go!

Da er Sunniva ferdig med sin Norseman. Fy søren så imponerende!! Hun kom inn på 5. plass totalt og under 13 timer – utrolig hva hun har fått til iår! 

Og så var det min tur da.. AXTRi til helgen: 1900m svøm i 11-14 grader i Aurlandsfjorden, 98km sykkel på 3200m stigning (løypa går gamleveien Aurland-Lærdal og tilbake), og løp 21km 1100 høydemeter opp Aurlandsdalen på sti. Det er jo bare barnemat i forhold til hva Sunniva har vært med på forrige helg, men jeg gruer meg litt må jeg innrømme.. Min triatlon-erfaring begrenser seg til to ganger på Trollveggen triatlon, som er ganske mye kortere enn AXTRI..

Jeg følte meg ganske godt forberedt på forsommeren. Svømmetimer og greier. Bra start på terrengsykkelsesongen, og holdt beina i gang med løping en gang i uka. Midt på sommeren gikk jeg derimot på en liten smell, muskelsmerter i ryggen, pause i treningen og måtte kutte ut planlagte ritt som Grenserittet. Har nå svømt totalt 5 ganger utenfor basseng, hvor 4 av gangene er i løpet av de to siste ukene.. 😉 Så…ja…vi får se!

For å prøve å bøte på nervøsiteten stakk jeg innom Milsluker´n, fikk noen gode tips av Erik og Sunniva etter Norseman – det hjelper som regel å prate om ting! Og så fikk jeg sett gjennom at i alle fall utstyret er på plass, så da har jeg en ting mindre å skylde på..  Her er det jeg tenker å kjøre med på lørdag:

IMG_0202

 

BASIS:

Tri-drakt: Var visst lurte mente Erik og Sunniva for å spare tid i skiftesonen. Jeg valgte del to-delte. Om jeg sparer tid gjenstår å se i og med at jeg sikkert må ha masse klær utenpå..

Sports-bh: Må nevne denne siden jeg har en ny favoritt fra Zensah, Seamless Sports Bra.

Garmin triatlon klokke: Min nye favoritt! Garmin Forerunner 735XT. Har testet den nå i sommer og er super fornøyd. Ole Christian testet den på sykling her, jeg har testet den på løping og svømming, funker veldig bra til alt. Og så er den veldig lett og fin.

Tri-belte: Er visst lurt så man slipper å tenke på startnummer..

 

 

 

IMG_0203SVØMMING:

Jeg gikk på en mega-smell på Trollveggen Triatlon ifjord med kaldt vann. Trodde ikke at jeg syntes det 12 grader kalde vannet var så ille da jeg hoppet uti men da jeg skulle starte å svømme glemte jeg å puste, har en teori om at det var kaldt vann på topplokket..  jeg nærmest hyperventilerte på grunn av kulda og kom sist opp av vannet 😉 Så håper å unngå samme feilen iår!

Svømmedrakt: Aquaman CellGold. Kan ikke skryte på meg veldig mange turer i kaldt vann enda men de turene jeg har hatt har jeg vært mer og mer fornøyd med denne! Tror den holder bedre på varmen enn drakta jeg hadde før, jeg har i alle fall ikke vært kald til nå! Neoprenen er veldig myk og føles veldig fleksibel å svømme med. 

Neopren hette: Det er vel denne jeg håper skal redde meg fra kaldt vann i hodet iår. 

Sko: Kan være bra i kaldt vann.. Aquaman Swim Sock.

Ørepropper:  Det brukte jeg i Trollveggen tri ifjor også, var bra for kulda. Disse fra Zoggs dekker litt bedre, så jeg kanskje blir god og varm i ørene? 

Briller: Zoggs Predator Flex.

Hansker: Blue seventy, uten svømmehud. Normalt ikke lov med hansker tror jeg men det var visst mulig det var lov på lørdag pga kaldt vann..

IMG_0199

SYKLING:

Sykkel: Specialized Tarmaq S-works. Har fulgt meg på treningsturer gjennom sesongen og blir nok en god venn på lørdag også. Som syklist er det tross alt sykkel-etappen som er den eneste jeg egentlig er trent til så håper på at Tarmaq´en bærer meg fort over fjellet!

Ullsokker:  Smartwool sykkelsokker. Erik ga meg tipset å fylle litt talkum oppi i skiftesonen for å lettere få dem på våte føtter så går for det.

Sko: Specialized landeveissko. 

Ellers blir det knær og armer, sykkeltrøye og vest.. kanskje det også blir lange bein, får se når jeg kommer opp.. Og skikkelige skotrekk (Specialized Deflect) kan komme godt med. Briller med klare glass og varme hansker. Jada, dette blir nok uansett en kald opplevelse..

 

 

IMG_0208

LØPING:

Sko: Har vurdert Innov8 X-talon 212, og Saucony Kinvara som lette sko som passer til mange høydemetre. Men havnet på den nye favoritten La sportiva Helios.

Det er ikke support på dette rittet så satser på sekk med camelback og vann. Og så blir det nok en tørr jakke utenpå tri drakta.

 

 

 

 

IMG_0200

 

 

 

 

 

 

MAT:

Sportsdrikk fra YT, som jeg har brukt gjennom hele sesongen og er veldig fornøyd med. Liker best den i nøytral smak.

Prøver å få i meg litt barer på sykkel-etappen, i tillegg til gels fra Winforce.

Erik anbefalte en ren sukker-gel til løpe-etappen. Winforce har visst litt fett i seg så da prøver jeg på Powerbar sine gels der. Og så blir det en winforce powershot på lomma hvis det skulle behøves helt på slutten.

 

 

En siste sjekk på værmeldingen siden jeg pakket tilsier ganske store mengder regn, så spørs om det ikke kommer noen ekstra lag med klær sånn helt på tampen.. 😉

Da er det bare å krysse fingrene for lørdag! Kan følges live på www.axtri.no. Kan ikke love at det blir noe å følge med på, men skal gi det jeg har! 🙂

Hilsen Kristin 🙂

 

Tidligere triatlon-innlegg: 

1: Intro + lære å svømme

2. Test av svømmebriller 

3. Utesesongen er igang: Test av svømme- og badedrakter

Kort om oss:

Kristin: Beste meritter på terrengsykkelen er seier i 8-dagers etapperittet Transalp 2013, og seier i Ultrabirken 2014. Syklet aktivt i 6 år og jobber til daglig som drift- og vedlikeholdsleder i Nordsjøen. Har fra før vært med i Trollveggen triatlon to ganger (en gang seier og en gang 2. plass), men ellers lite triatlon-erfaring. Aurland Extreme Triatlon (AXTRI) er 1900m svøm, 98km sykkel og 20km løp. Det tror jeg er en konkurranse som passer meg bra, med bratte motbakker og mye flott natur! Mer om meg her.

Sunniva: Kom som en kule inn i terrengsykkeleliten ifjor, med 2. plass i Ultrabirken som beste plassering. I år er ambisjonen seier i samme ritt.  Har en allsidig bakgrunn med mye løping, ski, klatring og litt vannsport. Jobber til daglig som produktutvikler for United bakeries og frilans matstylist og prosjektleder. Bor med kjæresten på Bindern og deres fem felles barn. Sunniva deltok på sitt første triathlon i 2013 og skal i år ta Norseman for første gang og betrakter dette som årets eventyr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.