Kategorier
Blogg Kajakk Konkurranse

På vei til Norseman/ AXTRI 2016 – Utesesongen er i gang med nye bade- og svømmedrakter

Vi har hoppet i vannet på Frognerbadet. Nå er utesesongen i full gang!

 

“Dressed up” i nye badedrakter fra Zoggs, Speedo og våtdrakt fra Aquamann har vi utvekslet erfaringer rundt bruk av pullbuoy og håndpads i svømmetrningen. I øktene med Aleksander har vi trent mye med pullbuoy. Denne dingsen som klemmes mellom lårene kommer i litt ulike størrelser og fasonger, men har alle som formål å gi oppdrift i bena. Den tvinger kroppen inn i en god linje i vannet og du får terpet på gode arm-tak. Det er Klubben som har denne kledlige rosa og hvitstripete pullbuoyen vi testet. Nå som det virker som om en del av oss kvinnelige triathleter er opptatt av å gi sporteutstyret et feminint snitt, passer denn perfekt i vårt selskap.  Matchende neglelakk bør vurderes. Klubbens pullbuoy er lett og holder seg godt på plass mellom bena, også i vendinger.

Håndpadsene fra Zoggs var det neste vi prøvde. De brukes til å trene armstyrke, noe som kan være nyttig å ha når man skal svømme noen tusen meter i åpent hav. Svømmetrener Aleksander har ikke gitt oss lov til å bruke armpads tidlig i svømmetreningen, fordi det kan friste til juks i taket og innarbeidelse av dårlig teknikk. Man får lett  inntrykk av å dytte masse vann bakover uten at taket nødvendigvis er riktig. Men, når taket sitter er det bra trening å svømme noe av økten med pads! Martin prøvde den gule og litt mindre varianten, og opplevde en stor forskjell i belastningen på armene. Det gjelder å ikke være overmodig her, men velge en størrelse som passer til nivå og treningsmengde.

Speedo draktene oser kvalitet. De kommer i en mengde varianter av ulike modeller og farger.  Sitter godt og er behagelig å svømme i. Zoggs har også noen kule drakter med et stoff som virker noe lettere enn Speedo. I badedrakt-verdenen er er det smak og behag som styrer, men det kan være greit å tenke på noe som passer under våtdrakten og ikke gir gnagsår.

Til slutt tok vi en økt med de nye svømmedraktene fra Aquaman som heter Cell Gold. Dette skal være det gjeveste som finnes på markedet for triatlon-drakter om dagen. Utrolig behagelige å ha på seg! Drakta kjennes lett, behagelig i halsen og veldig bevegelige rundt skulder-partiet. Man skal være forsiktig når man tar den av og på slik at det ikke lages hull i neoprenen. Derfor er det viktig å bruke handskene som følger med drakten og eventuelt kan du ta i bruk en plastpose om du er våt, da sklir drakten lett på. I konkurranser er tiden du bruker på å få den av et poeng. Og denne drakten er kjapp å få av seg! Her kan man spare sekunder i T1:-) Glidelåsen går også fra nakken og nedover, noe som minsker muligheten for gnagsår. Veldig god vannfølelse med denne Cell Gold drakten. Det blir spennende å prøve den i havet. Egen test følger på dette.

Å svømme med drakt gir en helt annen svømmeopplevelse, så frem mot Norseman og AXtri legger vi inn én økt i uka med drakt.   

Tidligere innlegg: 

1: Intro + lære å svømme

2. Test av svømmebriller 

Kort om oss:

Kristin: Beste meritter på terrengsykkelen er seier i 8-dagers etapperittet Transalp 2013, og seier i Ultrabirken 2014. Syklet aktivt i 6 år og jobber til daglig som drift- og vedlikeholdsleder i Nordsjøen. Har fra før vært med i Trollveggen triatlon to ganger (en gang seier og en gang 2. plass), men ellers lite triatlon-erfaring. Aurland Extreme Triatlon (AXTRI) er 1900m svøm, 98km sykkel og 20km løp. Det tror jeg er en konkurranse som passer meg bra, med bratte motbakker og mye flott natur! Mer om meg her.

Sunniva: Kom som en kule inn i terrengsykkeleliten ifjor, med 2. plass i Ultrabirken som beste plassering. I år er ambisjonen seier i samme ritt.  Har en allsidig bakgrunn med mye løping, ski, klatring og litt vannsport. Jobber til daglig som produktutvikler for United bakeries og frilans matstylist og prosjektleder. Bor med kjæresten på Bindern og deres fem felles barn. Sunniva deltok på sitt første triathlon i 2013 og skal i år ta Norseman for første gang og betrakter dette som årets eventyr.

Martin: I selskap med supersprekingene Sunniva og Kristin, faller Martin igjennom i følge ham selv, men fordi han til stadighet tar turen innom Domus på vei til jobb, og ikke minst er en ivrig Milsluker, er han med på testingen. Martins ambisjon er å lære seg å crawle. Det har tatt ham fem år til nå, og han er nok en gang i følge ham selv – laaaaaangt unna å nå sitt mål. Men, han har ikke tenkt å gi opp!

Erik:

Milslukern ansatt (nå ekstra hjelp) litt overivrig mosjonist som tror han er toppidrettsutøver men er kun listefyll på konkurranser, men digger det. Begynte med triatlon i 2011 etter inspirasjon fra gutta på Slukern, så debuterte med triatlon på Norseman det året.

Det gikk over all forventning og jeg fikk med meg en svart t-shirt i 2011 og 2012.

Er igang med trening mot årets Norseman, alle gode ting er 3, håper jeg klarer å gi meg med det, da nxtri krever så sinnsykt mye tid.

Milslukerns nettbutikk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.