Kategorier
Blogg Konkurranse Team Milslukern Tester Triathlon Uncategorized

På vei til Norseman/ AXTRI 2016

Hei! Vi heter Sunniva Dring og Kristin Aamodt, og sykler aktivt terrengsykling på Team Milslukern´n. I år skal vi prøve oss på Norseman/ AXTRI i tillegg til sykkel-satsingen, og vi vil invitere Milslukerblogg-leserne med på reisen frem mot disse konkurransene og teste en del utstyr på veien. 

Vi har meldt oss på triatlon fordi vi liker nye utfordringer, og vi er glad i å trene variert. Kristin har valgt en halv-Ironman i vakre Aurlandsdalen mens Sunniva klinte til og går for Norseman. Vi har begge såvidt prøvd oss på triatlon før men vi har mye å lære både om utstyr og trening. Da er det bra at vi har Milslukern i ryggen som kan hjelpe oss med utstyrsvalg frem mot sommeren. Dette vil vi dele på bloggen, så følg med!

Den første utfordringen vi må gjennom i trialton er svømmingen. Vi kommer derfor til å fokusere på svømmetrening og -utstyr i det første innlegget. Utover våren vil vi skrive mer om trening, utstyr og kosthold, og ellers det som faller oss inn..:) Vi gleder oss til våren og sommeren!

Kort om oss:

Kristin: Beste meritter på terrengsykkelen er seier i 8-dagers etapperittet Transalp 2013, og seier i Ultrabirken 2014. Syklet aktivt i 6 år og jobber til daglig som drift- og vedlikeholdsleder i Nordsjøen. Har fra før vært med i Trollveggen triatlon to ganger (en gang seier og en gang 2. plass), men ellers lite triatlon-erfaring. Aurland Extreme Triatlon (AXTRI) er 1900m svøm, 98km sykkel og 20km løp. Det tror jeg er en konkurranse som passer meg bra, med bratte motbakker og mye flott natur! Mer om meg her.

Kristin-blogg

 

 

 

 

Sunniva: Kom som en kule inn i terrengsykkeleliten ifjor, med 2. plass i Ultrabirken som beste plassering. I år er ambisjonen seier i samme ritt.  Har en allsidig bakgrunn med mye løping, ski, klatring og litt vannsport. Jobber til daglig som produktutvikler for United bakeries og frilans matstylist og prosjektleder. Bor med kjæresten på Bindern og deres fem felles barn. Sunniva deltok på sitt første triathlon i 2013 og skal i år ta Norseman for første gang og betrakter dette som årets eventyr.

Sunniva

 

 

 

 


Utfordring nr 1: Lære seg å svømme!

IMG_0202

Svømming kan være en “bøyg” for mange som har lyst til å prøve seg på triatlon, og vi er ikke noe unntak. Vi har fra før lært oss grunnleggende crawl – men til tider føltes det mer som bading enn svømming og vi har begge følt at vi har brukt unødvendig mye krefter på å komme oss fram i vannet. Når vi skal svømme noen tusen meter i kaldt vann i sommer – 2000m for Kristin og 4000m for Sunniva – så gjelder det å ikke bruke opp alle kreftene på denne etappen!

Vi tok derfor til fornuft og leide en svømmetrener. Jan Aleksander Bakke tok utfordringen og det er vi veldig glade for! Vi startet svømmetreningen med det grunnleggende taket – her var det myyyye å lære. Hittil i vinter har vi hatt ca 8 økter med Aleksander, og vi har trent spesielt mye på å strekke armen helt frem, høy albue og trekke riktig tilbake. Få maksimalt ut av hvert tak og minske motstand i vannet.. Det har gått opp noen lys for oss her!

IMG_0156

En typisk økt med Aleksander har vært 200m innsvømming, så noen 100m/200m/400m med ulike drills, f.eks. svømme med knyttnever, med få tak, i ulikt tempo, med kun ben og kun armer etc. Så en hovedøkt med litt tidtaking for å se fremgang, og så utsvømming. Typisk ca 2000m per økt. Vi har også brukt en del tid i barnebassenget for å terpe på taket..;) Vi har lært at riktig teknikk og god flyt har alt å si – man kan bruke veldig mye krefter på å stresse med dårlig teknikk..

Forrige fredag var vi i Landøya bad i Asker, og Aleksander filmet med undervannskamera. Vi ser at vi har lært mye, men har fortsatt spesielt mye å hente på dette med høy albue før vi tar taket, for å få et godt og effektivt tak. Det var veldig lærerikt å se seg selv på film, og med mer trening skal det gå bra..:)

IMG_0211

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.