Kategorier
Blogg Konkurranse Team Milslukern Tester Triathlon

På vei til Norseman/ AXTRI 2016 – Test av svømmebriller

 


Hei! Vi heter Sunniva Dring og Kristin Aamodt, og sykler aktivt terrengsykling på Team Milslukern´n. I år skal vi prøve oss på Norseman/ AXTRI i tillegg til sykkel-satsingen, og vi vil invitere Milslukerblogg-leserne med på reisen frem mot disse konkurransene. 


Tidligere innlegg: 

#1: Intro + lære å svømme


Innlegg #2: Test av svømmebriller

IMG_8580

 

Idag har vi vært og testet svømmebriller. Når man skal svømme noen tusen meter er det viktig å ha en brille man trives med..

Ifølge svømmetrener Aleksander er de viktigste egenskapene ved en brille at den er god å ha på, at den ikke dugger og ikke lekker. I tillegg til at de er kule da såklart (i den grad svømmebriller kan være kule.. ;)) Aleksander sier at alle briller trenger ca 6 timer på å tilpasse seg ansiktet, slik at hvis en brille lekker med en gang så skal man bare bite tennene sammen og svømme disse 6 timene.. så vil brillen tilpasse seg. Derfor blir dagens test mer et førsteinntrykk av hvordan vi syns brillene sitter og er å svømme med. Så får vi komme tilbake til langtidstester av brillene vi svømmer mest med utover våren.

Med vår begrensede erfaring innen svømming, inviterte vi med oss Milsluker-ambassadør Martin Fleischer til testen. Han er titt og ofte å se i svømmehallen og har som kjent en mening om det meste.

Vi var enige om at det ikke finnes noe fasit-svar når det gjelder å velge rett brille – her er det store individuelle forskjeller i forhold til passform til ansikt og personlige preferanser. Det gjelder å finne en brille som sitter riktig i forhold til ansiktsform – avstand mellom øynene, dybde på øyehuler etc.. Det er også store forskjeller på glassene, noen liker mørkere glass mens andre liker lysere. Her kan det også være avgjørende om brillene skal brukes mest inne eller ute.

Vi testet følgende briller: Zoggs Fusion Air, Zoggs Predator Flex Reactor, Zoggs Aquafile Titanium (med oransje og klare glass), Speedo Female Futura Biofuse, Speedo Aquapulse Max og Speedo Speedsocket. Og vi gikk selvsagt etterrettelig til verks..;)

IMG_8567

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siden vi skulle gjennom syv par briller, valgte vi å legge opp dette som en økt med litt distanse. Tidligere med svømmetrener Aleksander har vi øvd mye på 100m og 200m med tidtaking. Nå gjelder det å finne et tempo som vi kan klare å opprettholde i 400m og etterhvert i de 2000/4000m vi skal svømme i triatlon-konkurransen til sommeren.

Etter 200m innsvømming svømte vi derfor 400m med hver brille – og her er vårt førsteinntrykk:

Zoggs Fusion Air: Dette likte vi veldig godt! Nydelige for innesvømming. Den sitter veldig tett og godt mot øynene, har gode stropper bak, og den ser ikke minst veldig rask ut 😉 Denne brillen var favoritt for både Kristin og Sunniva. Martin likte også brillen veldig godt, men Martin mente den oppleves som litt mørk inne. Spesielt for de med litt nerver under vann… 😉

IMG_8562

 

Zoggs Predator Flex Reactor: Når vi fikk på oss denne brillen var vi alle enige om at den sitter som et skudd! Den er mye mindre tett mot øynene enn Zoggs Fusion Air, har mykere gummi og vi har tro på at dette kan være en veldig god brille å svømme ute med. Den føles også som den ikke gir synlige merker mot øynene (som f.eks. er fint for de som skal rett på jobb etter morgen-svømminga..). Glasset er lyst og fint, og skal tilpasse seg lyset når man kommer ut. Det store men´et med denne brillen er at den dugget for oss alle tre. Visstnok skal dette gi seg etter at man har vært i vannet en stund, men det ga seg ikke etter våre 400m. Kanskje vil vi prøve varianten med klart eller farget glass når vi skal ut å svømme til våren (ikke hørt om duggproblemer med de andre variantene). Sunniva har brukt denne brillen mye i 2015 og ikke vært veldig plaget med dugg og mener denne er veldig god til utesvømming.

IMG_8571

 

Zoggs Aquaflex Titanium (med oransje glass): Dette er brillene som Martin har fra før, og som han liker veldig godt. En klassiker. Kristin syntes de satt godt, men kanskje litt dårligere passform i ytterkant, for Kristin passet Speedo sin Aquapulse Max bedre. Sunniva har også brukt denne en del før og mener den egner seg godt både ute og inne. De gule glassene gir et hyggelig lys og enda mer svømmelyst i vinterens innetrening:) 

IMG_8610

 

Zoggs AquaflexTitanium (med klare glass): Disse er like brillene over, men med klart glass. Hvis man liker det..

IMG_8600

 

Speedo Female Futura Biofuse: Denne brillen var Martin sin favoritt, til tross for at det er en damebrille. Klare, lyse og fine, sitter godt, kjempegode! sier Martin. Kristin og Sunniva likte den også godt, Sunniva syntes de klemte litt over nesen.

IMG_8656

 

Speedo Aquapulse Max: Veldig gode briller! Klart, stort glass, gode stropper, veldig behagelige å svømme med. Og ser veldig nøytrale og bra ut. Disse var Sunniva sin favoritt, med veldig godt synsfelt og ser råfine ut; helt klare og gjennomsiktige og kom inn som en god nr 2 hos Kristin. Denne brillen skiller seg ut.

IMG_8665

 

Speedo Speedsocket: Sitter veldig tett mot ansiktet, og sikkert veldig gode for de som passer i disse brillene. De passet ikke til Kristin, som syntes de føltes litt som en pepperkakeform mot øynene. Sunniva var enig at de klemte litt men mente det kunne være en vanesak.

IMG_8589

Konklusjon?

Kristin går for Zoggs Fusion Air, med Speedo Aquapulse Max som backup. Sunniva velger seg også Speedo Aquapulse Max for utesvømming og Zoggs Fusion Air inne.  Martin beholder sine Zoggs Aquafile Titanium. …så får vi se når ute-sesongen nærmer seg hva som passer best til ute-forhold! 

Kort om oss:

IMG_0722

Kristin: Beste meritter på terrengsykkelen er seier i 8-dagers etapperittet Transalp 2013, og seier i Ultrabirken 2014. Syklet aktivt i 6 år og jobber til daglig som drift- og vedlikeholdsleder i Nordsjøen. Har fra før vært med i Trollveggen triatlon to ganger (en gang seier og en gang 2. plass), men ellers lite triatlon-erfaring. Aurland Extreme Triatlon (AXTRI) er 1900m svøm, 98km sykkel og 20km løp. Det tror jeg er en konkurranse som passer meg bra, med bratte motbakker og mye flott natur! Mer om meg her.

SunnivaSunniva: Kom som en kule inn i terrengsykkeleliten ifjor, med 2. plass i Ultrabirken som beste plassering. I år er ambisjonen seier i samme ritt.  Har en allsidig bakgrunn med mye løping, ski, klatring og litt vannsport. Jobber til daglig som produktutvikler for United bakeries og frilans matstylist og prosjektleder. Bor med kjæresten på Bindern og deres fem felles barn. Sunniva deltok på sitt første triathlon i 2013 og skal i år ta Norseman for første gang og betrakter dette som årets eventyr.

baerum_1

Martin: I selskap med supersprekingene Sunniva og Kristin, faller Martin igjennom i følge ham selv, men fordi han til stadighet tar turen innom Domus på vei til jobb, og ikke minst er en ivrig Milsluker, så fikk vi ham med på vår brilletest. Martins ambisjon er å lære seg å crawle. Det har tatt ham fem år til nå, og han er nok en gang i følge ham selv – laaaaaangt unna å nå sitt mål. Men, han har ikke tenkt å gi opp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.