Kategorier
Uncategorized

Førlansering: Flytende Swix HF!

Etter fjorårets sesong med flytende Toko har jeg fått en veldig fascinasjon for flytende glider. Det gjør glide prosessen på dager man har dårlig tid så mye enklere. Swix kommer med flere nye spennende flytende produkter, og først ut er HF.

Swix kommer for sesongen 18/19 med sin nye HF flytende serie. Dette er flytende glider som kan brukes som base for topping-produkter eller alene. Er det like bra som vanlig HF?

Dette er et spørsmål som er naturlig å stille. Tradisjonelt sett har flytende produkter vært knyttet til topping-produkter, og ikke nødvendigvis vært produkter med høy slitestyrke. Her skiller altså den nye HF seg ut i forhold til mange andre flytende produkter. Swix racingservice har testet ut nyheten og resultatene er lovende:

  • Høy slitestyrke, også sammenlignet med tradisjonell glider.
  • Tilsvarende glid som vanlig HF. På kalde, tørre forhold har man litt bedre tester med tradisjonell glider. På mildere forhold har testing vist lik eller bedre glid.

Vil da HF flytende danke ut tradisjonell HF? For enkelte vil det nok det. Den er enklere å legge og det blir mindre søl. Så selv uten smørebod vil det være veldig enkelt å spraye på og børste av. Man kan da få veldig gode ski fort og greit. Så skal man f eks gå OBIK eller tilsvarende kveldsrenn i uka vil HF på spray være helt konge. Tradisjonell HF viser imidlertid bedre resultater på kaldt føre, og i racing vil fortsatt vanlig HF bli brukt mye. På lengre renn ønsker man gjerne også en hard glider i bunn som f eks Swix Marathon. Man skal likevel ikke bli overrasket hvis det kommer rapporter hvor f eks Swix Marathon er lagt i bunn, flytende HF og pulver på toppen.

Det som er viktig å få med seg er at skal man få best mulig utbytte av flytende HF må man med jevne mellomrom varme inn vanlig glider. Noen av grunnene er;

  • Ved å varme inn glider og sikle av får du vekk forurensninger/møkk som er i sålen.
  • Legger man pulver så er det mye mindre risiko for å «brenne» sålen hvis man har vanlig glider i bunn.
  • Man får enkelt og greit et bedre resultat.

Selv brukte jeg mye Toko sin liquid i fjor. Jeg brukte denne stort sett hele uken, og når jeg hadde tid glidet jeg med vanlig glider. Da hadde jeg topp glid jevnt over hele sesongen. For de som ikke har mulighet til å glide med vanlig glider hjemme, så holder det at man leverer inn skiene til vanlig prepp noen ganger i løpet av året hos Milsluker’n. Det er nok litt vel råflott å bruke HF sprayen på trening, men Swix kommer med en ny CH spray som er perfekt til trening, eller racing for de under 16 år. Jeg kommer med eget innlegg om denne.

Hvordan legge på HF flytende:

  1. Det er rasende enkelt. På en ren ski sprayer du på HF flytende
  2. Vent minimum 15 minutter. Om det blir lengre har ikke det noe å si.
  3. Børst av med en blå nylon børste

For best resultat må du gjøre dette i et rom som er 10 grader eller varmere.

Jeg tipper HF spray blir den nye OBIK glideren, hvertfall kommer jeg til å bruke den på det selv. Enten alene eller HF spray i bunn, med TOKO Jetstream kloss på topp. Da får man topp ski raskt, enkelt og forholdsvis billig. (Mer om TOKO sin Jetstream kan du lese HER)

Swix HF kommer i HF6, HF7, HF8 og HF10. Du kan nå kjøpe HF6 og HF8 hos Milslukern og i utvalgte butikker.

Du kommer deg til nettbutikken ved å klikke her: HF8.   HF6

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.