Kategorier
Langrenn Uncategorized

Swix Triac Carbon Classic

Da er de endelig her! Eller, altså det som er de dyreste rulleski jeg noen gang har testet. Klart prisen skremmer mange, men for meg skaper pris forventninger. Forventninger om at jeg skal teste noe som er eksepsjonelt. Så lever disse opp til mine forventninger er prisen på 5999,- kanskje okay.

Disse rulleskiene er utviklet i monocoque ramme som betyr at rulleskiene er 100% produsert i hel-karbon. Rulleskia er laget i en karbondel. Dette gjør rulleskia meget lett av vekt. Jeg begynte nesten å lure på om de virkelig var trygt å spenne på rulleskia å rulle nedover fra Voksenkollen mot Holmenkollen.

Jeg var noe betenkelig om rulleskia skulle være bedre enn konkurrentene da jeg gikk mine første 350m men det er uten tvil en unik rulleski med unike egenskaper SWIX har produsert. Og ettersom rulleskia er bygget av en ramme i hel-karbon, som igjen er forsterket med kevlar kan kanskje prisen forsvares. SWIX hevder videre at rulleskien er laget med en helt ny teknologi hvor skruer og festeanordningen til hjulene er helintegrert i rulleskia. Noe som skal føre til lavere vekt og bedre komfort når man går på ujevn asfalt.

For de fleste av oss er karbon rulleski noe uvant. De fleste som benytter rulleski regelmessig er best kjent med rulleski laget i aluminium. SWIX C2 har vært en gjenganger og en rulleski som har solgt i bøtter og spann. C2 vil også for de fleste være en god rulleski, retningsstabil og stødig. Aluminiumrulleskiene vil føles mye stivere og de tar ikke opp vibrasjoner like godt slik som rulleski laget i karbon. Karbon rulleskia til SWIX svikter noe, men ikke nevneverdig dersom man har kjøpt riktig. Vær obs på at skia er inndelt i anbefalt kg for løperen som skal benytte dem, medium og stiff.

Det er klare fordeler ved SWIX Triac Carbon. Det første jeg merket er at de faktisk gir en riktig og reel ski følelsen, både i diagonaltak, stakning og dobbelttak med fraspark. De tar også ypperlig opp vibrasjonsdempning og er presise i fremføringen. Rulleskia tilfører noe jeg ikke har erfart tidligere.

 

Så til svaret på 6000 kr spørsmålet: er rulleskiene verdt prisen? Den er helt fabelaktig å bruke! De svarer utmerket til mine forventninger og hva mer kan en rulleski til den prisen levere? De er retningsstabile på en måte som jeg tidligere ikke har erfart. Under staking får du ikke den harde og ”støtene” følelsen som man gjerne får på aluminiumsrulleski. I diagonalgang får du nesten lik følelse som når du går på vanlig langrennsski. Man føler liksom att man går på ski eller står i ett skispor. Fraspark og tilbakeføring av rulleskia ved et fraspark er veldig likt som på langrenn. Bedre feedback går det vel ikke å få.

Så gled dere til våren 2019 da rulleskien kommer for salg.

Hilsen Anna-Karin

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.