Kategorier
Langrenn Uncategorized

Topp racingprodukt på «billigsalg»

Går du en del skirenn, men orker ikke å legge pulver for hvert eneste renn? Her er metoden som gjør at du enkelt får topp glid til en rimelig penge.

Ideen til dette innlegget fikk jeg faktisk fra en forumpost på Terrengsykkel.no. Der var det en kar som spurte om det var flere som kjente til en måte å legge fluorkloss på skiene. Dette er metoden jeg stort sett bruker selv når jeg skal ha fluor på skiene. Så da tenkte jeg at dette er kanskje ikke alle som vet. Billigsalg er kanskje ikke helt riktig da produktet er kostbart, men det er veldig drøyt i bruk så per prepp er det slettes ikke verst.

Dette er min foretrukne måte å preppe skiene til renn. Av og til flotter jeg meg litt ekstra på trening også:

Mange merker har topp fluor i 3 serier: pulver, kloss og flytende. I dette innlegget er det kloss vi skal ta for oss. Klossene har samme innehold som pulver, men er mye drøyere i bruk og enklere å legge enn pulver.

Jeg bruker stort sett Swix LF5 underst. Når denne er siklet og børstet bort tar man klossen og gnir på glidsonene så det legger seg et jevnt lag med «pulver». Så tar man fiberlene papir mellom smørejernet og sålen og tar jernet sakte over sålen. Lar skiene stå i 5 min og børster av. Smack smack så har man topp glid.

Jeg bruker stort sett Toko klosser da de har et ganske bredt spekter. Har man Rød Toko kloss og Gul Toko kloss vil man ikke gjøre seg bort.

En kloss koster 900 kroner og holder +/-25 par. Så det blir ca 35-45 kr pr gang, i forhold til pulver er dette en helt annen pris og ikke minst det er enklere å legge. Her kan du se en representant fra Toko fortelle om metoden:

Toko Jetstream bloc 2.0 kjøper du på Milslukern.no her:

TOKO JETSTREM. Veil pris 900,- nå 765,-

 

Ett svar til “Topp racingprodukt på «billigsalg»”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.