Kategorier
Ambassadør Blogg Løp Tester Triathlon Uncategorized

Super multisport-klokke! – Garmin Forerunner 735XT

 

I sommer har jeg testet den nye triatlon-klokka til Garmin, Forerunner 735XT. Behovet mitt var først og fremt en klokke til løping og svømming, siden jeg allerede har Edge 520 (til ritt) og Edge 1000 (til sti) for sykkelbruk.

Ole Christian skrev en omtale av 735XT her, der han testet sykkelfunksjoner og den optiske pulsmåleren opp mot pulsbelte. Jeg har altså brukt min klokke til løping og svømming og er veldig fornøyd!!  

Spesifikasjoner

Utseende- og vekt er identisk med løpeklokka Forerunner 235 som jeg testet i vinter (link til innlegg). 735XT er en veldig liten og lett klokke som er behagelig på armen, og den passer godt også på jente-armer. Pluss for kul farge, jeg likte godt den blå (kommer også i sort).   

Alt annet jeg likte ved 235 klokka gjelder også for 735 – brukervennlighet, knapper, tilpasningsmuligheter, innebygd pulsmåler, smartklokke-funksjoner.

Funksjoner

Denne klokka kommer med aktivitetsprofiler for sykkel (ute+inne), løping (ute+inne), svømming i basseng og i åpent vann, og en triatlon-profil. For andre aktiviteter kan det lastes ned programmer via Garmin siden (Connect IQ).

Svømming:

IMG_0219

Svømmefunksjonene var hovedgrunnen til at jeg hadde lyst til å prøve klokka. Jeg har i sommer trent (iallefall litt) svømming til Aurlandsfjorden Extreme Triathlon, og syns det er innmari irriterende å måtte telle lengder i bassenget. Jeg kommer alltid ut av tellinga, og det er veldig komplisert å holde orden på om man har noen fremgang når man må drive på manuelt med stoppeklokke.

Forerunner 735XT bruker et akselerometer til å registrere antall vendinger, så når man på forhånd har tastet inn bassenglengden regner den ut distanse. Veldig deilig! Nesten et must vil jeg si hvis man er en sånn person som syns det er gøy å se om man har fremgang 🙂 I tillegg teller den antall tak og lengde per tak – også gode indikatorer på hvordan det går med teknikken.. Dette er jo ikke noe nytt med 735XT-klokka i forhold til flere andre svømmeklokker, men det var nytt for meg.

I åpent vann bruker klokka GPS for å måle distanse. Jeg valgte å sette på en alarm (vibrasjon på armen) ved hver 500m – da blir det veldig lett å planlegge svømmeturen så den blir passe lang uten å måtte sjekke underveis. GPS´en var sånn passe nøyaktig, litt feilmargin som dere ser på kartet men greit nok for mitt bruk – viktigst for meg er å se sånn ca hvor jeg har svømt og hvor langt.

IMG_9971

Løping:   

En oppgradering fra 235 modellen er at Garmin 735XT har muligheter for å registrere løpsdynamikk når man bruker den sammen med pulsbeltet som følger med (jeg testet modellen med HRM-Tri-måler). Siden jeg egentlig er syklist har jeg ikke så mye forhold til disse tallene enda..;) Men jeg skjønner at her ligger det mye info (bakkekontakt, skrittlengde ++) dersom man er interessert i å forstå og forbedre løpsteknikken sin! Gleder meg til å utforske dette videre nå som “løpesesongen” starter for meg (løper alltid litt mer på høsten når rittsesongen er over).

Triatlon:

Med triatlon-funksjonen kan man enkelt skifte øvelser, og registrere tid i skiftesoner. Testet dette på AXTRI nå i august, og det fungerte veldig bra! Her satt jeg også opp varsel for spisetid, noe man fort kan glemme når man blir sliten i lange konkurranser. Jeg satt på påminnelse hvert 30. minutt. Er ikke alltid gel´ene er så lystbetonte å få ned, så hjelper med en vennlig påminnelse før man går på en smell.. 🙂
IMG_0221IMG_0211

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Aktivitetsmåler:

Nå som jeg har testet klokker med optisk pulsmåler 24/7 en stund, har jeg begynt å legge merke til utvikling av hvilepuls. Det er ikke noe jeg styrer sånn veldig etter, men litt artig å følge med på.  Interessant å se hvordan hvilepulsen min etter dag 2-3 på etapperitt stiger,  omtrent på samme måte som ved mye stress på jobb.. En liten tankevekker når man tenker totalbelastning i forhold til trening.

Smartklokke:

Jeg liker fortsatt veldig godt å ha muligheten til å skru av og på varsler av ulike slag – inkommende anrop på telefonen, tekstmeldinger etc. Ikke noe vits i å ta opp telefonen for uviktige telefoner lenger, når man er på tur (hvis man må ha med telefonen i det hele tatt, da..)

 

Konklusjon:

Veldig fornøyd med denne klokka, tror den kommer til å følge med meg lenge!

Pluss: Liten, lett, brukervennlig, og alle funksjoner man trenger til løping, sykling og svømming. Kommer også til å bruke den til skiturer, padleturer og egentlig det meste annet.

Minus: Ser ingen minus´er med denne klokka, er masse muligheter for tilpasninger. Litt mer “sportsrettet” i designet enn for eksempel Fenix 3 Sapphire (som er hakket kulere til hverdags). Men jeg har uansett en annen klokke til «penbruk», så dette er ikke noe stort minus for meg.

Ett svar til “Super multisport-klokke! – Garmin Forerunner 735XT”

Kjenner den i igjen svømme stil er det en innstiling til drill osv eller er det ved bruk av puls belte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.