Kategorier
Blogg Løp Sykkel Tester Uncategorized

Thule Chariot CX – riktig utstyr gir økt glede i hverdagen!

Overgangen fra komplett egoist til spedbarns-mamma er ubarmhjertig. Fra å kunne trene akkurat når og hvor lenge man vil sitter man nå plutselig kneblet til sofaen med en usynlig tvangstrøye, og ligner til forveksling på en matstasjon mer eller mindre ute av kontroll. Og dette skjer fra en dag til en annen. Brutalt!

Jeg hadde et ukomplisert svangerskap, der jeg kunne trene og holde meg i aktivitet helt frem til fødselen. Jeg var heldig. En uke etter at jeg kom hjem fra sykehuset dristet jeg meg på rulla. Ikke fordi det var et must å komme i gang tidligst mulig, men fordi det føltes riktig for meg. Endelig kunne jeg puste igjen, en befrielse å bli kvitt den store magen, og bena nærmest gikk rundt av seg selv (vel, kan ha en sammenheng med watt verdier som så vidt krøyp over oppvarmingsnivå…). Lykkeliten lå og sov bekymringsløst i et babynest ved siden av.

«For en lykke, dette her er jo ikke noe stress».

Og det var det jo heller ikke. De første ukene. Men så var det slutt: Tornerose hadde tydeligvis sovet sine hundre år, og å gjennomføre treningen ble raskt mer slit enn glede. Samtidig badet marka i sommerlige solstråler rett utenfor døren, og det gjorde nesten litt vondt.

Den første løsningen ble en bæresele. Ikke for å trene, men for å komme meg ut i skogen og ikke bare oppleve kjedelige trilleturer på asfalten i nabolaget. Dette satte den firbente gladlaksen også stor pris på. Treningen ble stort sett gjennomført før solen hadde begynt tanken på å stå opp, eller enda verre, etter at den hadde gått ned igjen (jeg er et A-menneske!); altså når pappaen var hjemme (og en flaske hadde blitt fylt opp fra den helautomatiske melkemaskinen). Planen var videre å finne en løpevogn, men jeg ville vente til det lille nøstet hadde vokst seg noen måneder stor. Tanken virket nesten som utopi; trene på dagtid. I solen. Ute. Sukk.

Og når noe virker for godt til å være sant, så er det som regel også det- right?

Vi gjorde en del research før vi bestemte oss for hvilken vogn vi ville ha, og valget falt på en Thule Chariot CX 1. Dette er en mulitisportsvogn, det vil si at den med enkle grep kan benyttes både til løp, sykkel, og som pulk når snøen melder sin ankomst. Den kan benyttes til et barn (CX 1) eller til to barn (CX 2). På hjemmesiden til Thule står det at «Thule Chariot CX er eliteutøveren når det gjelder komfort, stil og teknologi for de mest aktive familiene». Stil kan jo alltids diskuteres, smaken er som kjent som baken, men komfort og teknologi så absolutt. La meg presisere.

Chariot CX kommer i to farger, en kongeblå variant og en rød. Jeg savner kanskje en mer diskret svart eller grå utgave, men ser jo poenget med at vognen bør synes best mulig i trafikken. Jeg valgte en blå variant. Videre er vognen utstyrt med en mindre pen uavtagbar veske bak, som riktig nok kan skyves inn og gjøres mye mindre når den ikke inneholder noe. Og selv om den etter min smak ikke er så lekker å se på, så er den svært praktisk; her kan man få plass til mye når man skal på en litt lengere tur, eller om man f.eks. løper til butikken og skal ha med seg (mer enn planlagt) varer hjem (som er praktisk for oss som bor på landet).

Vognen er utstyrt med store hjul og har justerbar fjæring, så barnet skal oppleve mest mulig komfort. Man skal likevel være klar over at det vil være en del bevegelse og risting for barnet over ulendt terreng, en mulighet da er for eksempel å roe ned farten og vippe vognen på bakhjulet. Videre har vognen et, i følge Thule, ergonomisk styre som er ideelt for jogging. For meg og mine 168 cm passer det supert, men det kan dessverre ikke justeres i høyden så for enkelte kan jeg se for meg at det ikke er så ideelt. Lange personer kan eventuelt flytte hendene sine til de øverste håndtakene, men her får man ikke tak i bremsen om man skulle ha behov for det (skivebrems selvfølgelig!) Og du, om det ekstra håndtaket peker nedover så har du montert det opp-ned. Det vet jeg … av erfaring …

En flott sommerdag i slutten av juni ble dagen der jeg skulle få meg en skikkelig opptur. Frøkenen var en uke fra å fylle 3 måneder, og hadde begynt å bli såpass «robust» at jeg ville forsøke vognen. Hun kunne fortsatt ikke sitte, og således kunne hun heller ikke sitte i setet som kommer med vognen. Løsningen ble da å montere en «spedbarnsslynge» som Thule selger til dette formålet; kan nesten minne om en liten mini-hengekøye. Etter å ha knotet en god stund (forferdelig lite informative og brukervennlige bruksanvisninger), sett igjennom noen håpløse youtube videoer, samt snakket med noen venner som har samme vogn, i tillegg til Thules` kundeservice, fikk vi montert slyngen riktig i vognen (trikset er at det andre setet ikke skal ut; slyngen skal bare monteres oppå). Og til stor jubel for mamma, så syntes den lille at det var stas å få se verden fra den lille hengekøya. Jeg startet med å gå, først korte, deretter litt lengre turer. Og etter en liten uke var jeg på den første løpeturen; til butikken for å kjøpe bleier som jeg da kunne putte i den praktiske, men kanskje litt mindre lekre vesken. Etter hvert bar det inn i marka, og det viste seg at det ikke var for godt til å være sant likevel. Det var aldri sutring eller gråting, stort sett fulgte den lille bare spent med helt til søvnen innhentet henne.

Nå har jeg benyttet vognen i hele sommer, og jeg er veldig fornøyd med den. Jeg har kun brukt den i løpemodus og har valgt å ikke sette den bak sykkelen ennå. Flere grunner til det, men hovedgrunnen er at jeg har syntes Mathea har hatt for liten kontroll på hodet. Farten blir mye høyere med sykkel enn ved løp, og det kan være vanskeligere å se sprekker/hull i veien (og de finnes det dessverre ganske mange av, selv på jevne asfaltveier). Treffer vognen et slikt hull i stor fart må barnet klare å stabilisere hodet sitt for å ikke få sleng på det. Jeg vet at mange har benyttet denne vognen bak sykkelen med hell fra babyen er veldig liten, men det må nesten den enkelte vurdere hva som føles riktig for dem. Husk at dersom vognen skal plasseres bak en sykkel så må den synes! Ta på refleks, eventuelt bruk flagget som følger med. Husk også at du må sjekke om hurtigkoblingen som følger med vognen faktisk passer sykkelen din; dersom du er i tvil stikk innom Milslukern så hjelper de deg!

Når du investerer i en Thule Chariot CX så kjøper du selve vognen kompatibel med sykkel. Dersom du ønsker å benytte den til løp så må du kjøpe løpehjulet i tillegg, det samme gjelder ski slik at den kan brukes som en pulk. Ekstra regntrekk og spedbarnsslynge er også ekstrautstyr, og må kjøpes utenom. Umiddelbart kan prisen på utstyret virke skremmende, for ja, det er en del tusenlapper som går med på dette. Men dersom man tar med i betraktningen at man faktisk får både en sykkel- og løpevogn, samt en pulk, så er ikke prisen så avskrekkende likevel. Og at man da faktisk bare trenger å ha plass til å oppbevare en vogn- i stedet for tre- blir en ren bonus.

 

Kort oppsummert:

+ Lett i vekt til å være en multivogn (13.5kg)

+ Gode rulle/trille egenskaper

+ Enkelt å feste babyen/barnet – lett å justere

+ Enkelt å ta opp/ned solbeskyttelse og regntrekk, praktisk netting som standard

+ God plass til oppbevaring, både inne i vognen samt i vesken på utsiden

+ Enkelt å bytte fra løp til sykkel og motsatt

+ Genialt å ha 3 vogner i 1!

+ Kan slåes sammen med enkle grep

Ikke justerbart håndtak

Kan ikke justere vinkelen/ legge ned setet

Kan ikke se barnet når man løper

 

Og vil jeg anbefale Thule Chariot CX?

Ja! Uten tvil.

Er du derimot kun på jakt etter en vogn du kan løpe med så ville jeg ha vurdert en av de andre Thule-vognene; en ren løpevogn vil både være lettere og ta mindre plass. Muligens vil de rene løpevognene også gi deg en bedre løpsfølelse, men det får jeg eventuelt teste ut før jeg uttaler meg om.

Det jeg derimot kan uttale meg om er at det å trene på dagtid, være ute i sol, skygge, vind, snø eller regn, selv om du har en liten baby- det er ikke for godt til å være sant. Du må bare ha det riktige utstyret!

 

Følg meg gjerne på Instagram under navnet siljestensrud

 

Thule Chariot CX 1 og 2 kan kjøpes på nettbutikken til Milslukern Sport til kampanjepris: sjekk ut http://www.milslukern.no/search.html?SEARCH=1&Search_Text=thule+chariot.

Babyslyngen kan du finne her: http://www.milslukern.no/product.html/thule-babyslynge?category_id=605 

Eller stikk innom butikken for en titt!

 

 

IMG_4423

Trillende lett. Her har jeg på meg en  2xu Mid Rise Compression tights, en nyutviklet tights med bredere linning, sjekk ut: http://www.milslukern.no/product.html/2xu-mid-rise-compression-woman?category_id=604. Super trøya er en god, gammel slager fra Craft, som jeg stjal fra samboeren min (litt stor, men den matchet jo fargen på vognen … 🙂

 

IMG_4380

Praktisk veske som kan dyttes inn når den ikke inneholder noe. Smart!

 

IMG_4512 (2)

Gleden var stor da det viste seg at lille venn trives som bare det i den lille «hengekøya». Tenk å få oppdage verden for første gang!

 

 

God aktiv hverdag- med eller uten barn!

/silje

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.