Kategorier
Langrenn Uncategorized

Nyheter for vinteren – Del 1.

Vintersesongen nærmer seg med stormskritt og samtidig som det nærmer seg ny sesong kommer det nytt utstyr. Med andre ord en topp tid for oss som er litt mer enn middels interessert i nytt stæsj!

Det er langt mellom de revolusjonerende nyhetene, men produkter blir hele tiden forbedret gradvis. Her er hvertfall første del av hva jeg syntes er kule nyheter for sesongen:

Skin ski:

Skjermbilde 2015-11-07 kl. 10.57.11

Skin ski eller ski med innfelte feller begynte å bli populært i fjor. Da var det Salomon og Atomic som hadde slike ski. I år derimot kommer Rossignol, Madshus og Fischer etter. I mitt hode er Skin ski en fantastisk trenings-ski. Særlig her i Oslo området med varierende føre. Slik vinteren var i fjor ville det på mange treninger for min del vært håpløst å smøre der jeg gikk på alt fra is til tørrsnø.

Her kan du lese mine erfaringer med Skin fra i fjor!

Selvsagt har Skin ski også noen ulemper da de er tyngre, glir dårligere og ikke er like gode å gå på. Her kommer det garantert til å bli en utvikling fremover. Rossignol derimot har nå kommet frem med en lettere ski som virker veldig lovende. Aslak som er skiansvarlig hos Milsluker’n hadde flere testturer på Skin, og Rossignol er en ski som er hakket lettere å gå på enn flere av de andre. Vi kommer tilbake med en større sak på Skin ski.

 

Alpina skisko:

Alpina racing

Alpina har kommet med flere nyheter for vinteren. Jeg har tidligere skrevet om den nye ECL 2.0 (innlegget finner du her). De kommet også med en tilsvarende skøytesko i ESK 2.0. Begge disse skoene er topp racingsko for de som skal ha det råeste uansett pris.  Dette er jo de 2 store nyhetene, selv om kanskje den mest gledelige nyheten er på juniorsiden.

Det er ikke noe hemmelighet at mye langrennsutstyr koster. Nå er det mange foreldre som i tillegg gjør det dyrere enn det trenger å være. Likevel har jeg savnet rene junior klassisk- og skøytesko fra Alpina til junior. Slik det har vært har man hatt kombistøvelen, men skal den unge lovende ha en ren skøytesko blir det senior. Da hopper prislappen fra ca 2500 til 4000++, noe jeg syntes er mye penger i sko til barn/ungdom. Samtidig er de såpass lette at de trenger ikke samme type sko som en seniorløper.

Det har Alpina skjønt og kommer nå med en ny juniorserie med klassisk, skøyte og kombi.

Alpina jr

Duathlon skoen (kombi) er slik man kjenner den fra før. Skøytestøvelen har Xcelerator såle som er det samme som på seniorsko. Utover det har den plast ankelstøtte og er ganske enkelt en veldig god skøytestøvel for lettere utøvere. Klassisk skoen har R3 klassisk såle for myk flex. Dette er veldig gode støvler med priser som gjør at man nå kan ha klassisk og skøytestøvel til samme pris eller under det man nå har betalt bare for skøytestøvel.

ED 2.0 JR kombi sko 2299,-

ESK 2.0 JR skate sko 2499,-

ECL 2.0 JR klassisk sko 1999,-

Vi har nå tilbud på alle disse i nettbutikken så klikk på modellen over så kommer du til milslukern.no.

Swix staver:

De fleste som skal kjøpe staver ønsker Swix staver, noe som ikke er uten grunn. Nå kommer Swix med en videreutviklet stavserie i freshe farger. Av toppstavene er det bare TRIAC 2.0 som det ikke har skjedd noe med. CT1, 2 og 3 derimot har det kommet nye staver:

CT1:

Skjermbilde 2015-11-07 kl. 13.00.32

CT1 staven har i mange år vært en toppstav som mange sverger til. Dette er nok den staven som har blitt mest oppgradert og har nå et stavrør som er 14% stivere. Man har selvsagt også fortsatt med utskiftbare trinser.

CT2:

Skjermbilde 2015-11-07 kl. 13.06.12

På Ct2 staven er det stort sett design som er forandret. Den er mykere enn CT1 staven, men tåler mer deng. CT 2 staven føler jeg kanskje er en stav som blir litt glemt, men som er en knallgod stav for de som vil ha en lett/stiv stav som tåler litt mer.

CT3:

Skjermbilde 2015-11-07 kl. 13.09.10

CT3 er en helt ny stav som er lettere og stivere enn den gamle. Tåler fortsatt mye slik som den gamle CT3 staven. Veldig god konkurranse/treningsstav for de som ikke ønsker å legge så mye penger i det.

Alle disse stavene har vi nå rabatt på, så trykk på den staven du er interessert i så kommer du til nettbutikken. CT1   CT2   CT3

Tilslutt vil jeg bare si at på staver er det forskjell. Man merker stor forskjell på feks CT3 og en Triac stav. Vet at mange tenker carbon er carbon og stav er stav. Det er det ikke og selv en dårlig løper vil merke forskjell.

 

Swix Competiton hansker:

Disse hanskene kom i butikk på slutten av sesongen og alt ble revet bort. Endelig kom de med en rennhanske som matcher klærne på kvalitet og følelse. Dette er en hanske som er utviklet i samarbeid med flere av skiskytterne og Northug. For min del merket jeg det så fort jeg fikk den på hånda at dette var en hanske som sitter som den skal. Tynt lær inni hånda og windstopper på oversiden. Skal du ha ny hanske til renn og trening så prøv denne på hånda.

Hanske i nettbutikk: Dame   Herre

swix hanske

 

Rottefella Xcelerator Pro Classic:

Skjermbilde 2015-11-07 kl. 13.29.28

Dette er ikke er fantastisk stor nyhet, men likevel en smart funksjon. På de fleste ski som selges nå er det NIS plater hvor man kan flytte Rottefella-bindingen. Dette gjør man med et lite verktøy som følger med. Likevel så er det nok de færreste som faktisk bruker denne funksjonen. På den nye toppbindingen til Rottefella er «verktøyet» inkludert i bindingen slik at man enkelt kan flytte binding frem og tilbake. Noe annet som er smart med dette er at på et renn som Birken kan man da ha med en ekstra binding. Skulle man få problemer med den som er på skien kan man nå bytte binding på under 1 minutt.

Uansett hvilken binding man har fra Rottefella så bør man prøve å flytte bindingen frem/tilbake. Frem får du bedre grep og bakover blir skien lettere å føre samt bedre glid. Feks i renn hvor man stort sett staker kan det være lurt å sette den et par knepp bak. I renn som feks OBIK i Holmenkollen et par knepp frem. På de nye skin skiene vil man også få en ski som føltes lettere å gå på ved å kneppe bindingen et par knepp bakover. På de skiene har man grep nok uansett så lenge de er plukket skikkelig.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.