Kategorier
Blogg Sykkel Team Milslukern Tester Triathlon Uncategorized

Wahoo Kickr: Verdens beste rulle!?

Watt trening er virkelig i vinden og det å ha en skikkelig wattrulle gjør at man virkelig kan få mye ut av intervalløktene vinterstid. For oss syklister som bor i kalde Norge er rulletrening noe det er vanskelig og komme utenom og etter selv og ha brukt uendelig mange timer på rulle de siste 15 årene så vet jeg hvor kjedelig det kan være.

Jeg med min samboer (Silje Stensrud) som også sykler aktivt bestemte oss i fjor høst for å investere i en skikkelig wattrulle. Vi ville optimaliere vintertreningen, og for å gjøre nettopp det fant vi ut at ved å ha en god wattrulle der man kunne justere og låse motstanden samt forhåndsprogramere økter. Etter å ha gjort en god del research falt valget til slutt på en Wahoo Kickr rulle. Hadde lest veldig mye positvt om den på nett så valget var i utgangspunktet ganske enkelt. Rulla har en åpen plattform slik at den styres av apper eller programmer på pc.

kickr 2

Montering

Det første som skal sies om rulla er at det er veldig lett å sette den opp. Den er så og si ferdig montert når du pakker den opp av esken. Det eneste jeg trengte å gjøre var å bytte ut den 10 delte kasetten som fulgte med til en 11 delt slik at min racer passet på den. Hvis man har Campagnolo gir er man nødt til å bytte bosset på rulla eller hvis man skal bruke en terrengsykkel med gjennomgående 12mm aksling så man kjøpe en adapter.  En annen ting er at rulla er veldig tung, det gjør at det er litt kjipt hvis du må flytte mye rundt på den, men samtidig gjør det rulla utrolig stabil når du sykler på den.

Motstandsstyring

Måten du styrer motstanden på kickr rulla er via en app på telefonen eller nettbrettet ditt. Det finnes ett godt utvalg av gode app-programmer man kan bruke (wahoo Fitness, trainerroad, imobileintervalls, wahoo segments etc)

  • Level mode: 10 nivåer hvor motstanden øker progressivt ift mye du tråkker på
  • Resistance mode: Manuell styring med mostand fra 0-100
  • ERG mode: Her forhåndsdefinerer man watt/motstand slik at motstanden justeres uavhengig av frekvensen din
  •  SIM mode: Basert på din sykkel, vekt, sittestilling og stigningsprosent vi rulla gi deg en reel motstand.

Selv har jeg brukt med ERG mode hvor man forhåndsprogrammerer motstanden. Selv legger jeg inn prosent av min terskelwatt.

trainerroad

Støy

Vet at dette er noe veldig mange syntes er viktig når de skal kjøpe seg rulle. Spesielt de som bor i blokk eller lignende. Kickr rulla lager dessverre litt støy. Ikke noe mer enn de fleste andre ruller men heller ikke noe mindre.

Oppbevaring

Benene på rulla kan slås sammen slik at den ikke tar alt for stor plass når du skal pakke den bort. Ankeret er derimot at den veier 20 kilo så den er som sagt litt tung å flytte rundt på.

kickr 3

Konklusjon

Hvis du vil maksimalisere treningen på vinterstid er dette absolutt ett produkt jeg vil anbefale på det sterkeste! Det finnes x antall forskjellige apper og programmer til rulla noe som gjør innetreningen vesentlig mer morsom og interessant. I tillegg er det å styre treningen med watt mye mer reelt enn å styre den ved bruk av puls. Prisen på 12990,- er stiv, men toppruller fra andre merker som tacx, elite osv koster langt på vei det samme. Rulla får du selvfølgelig kjøpt på Milslukern Sport!

Morten

Nettbutikken

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.