Kategorier
Uncategorized

Test av VJ Sarva Xero 5

Milslukern-ambassadør Ingeborg testet bestselgeren til Sarva, Xero 5. Det er lett å skjønne hvorfor mange har valgt denne skoen til vinterløping. Kort oppsummert er Xero en piggsko hun varmt vil anbefale, særlig med bakgrunn i det gode festet og den gode løpsfølelsen.

Først litt harde fakta:

  • 8 mm dropp
  • Vind- og vannavstøtende overdel
  • Poron-demping i både hel og forfot
  • 20 pigger i hver sko

Bra med pigger

Jeg løper mye året rundt, også på vinteren, og liker best å løpe ute. De eneste øktene som blir gjort på mølla er intervalløktene, men ellers foretrekker jeg til frisk luft utendørs til tross for vanskelig føre. Noe av grunnen til at jeg foretrekker å løpe ute selv på vinteren, skyldes blant annet at jeg de siste årene har funnet mitt favorittmerke hva gjelder vinterpiggsko; nemlig Sarva. På føret som er nå om dagen, vil jeg ikke anbefale noen å legge ut på løpetur uten pigger eller brodder under føttene.

Jeg fikk min første Sarvamodell for omlag tre år siden, og til tross for å ha testet flere andre modeller i mellomtiden, er det Sarva jeg stadig vender tilbake til. Jeg har løpt med modellen D´vil frem tidligere , og nå var det altså tid for å teste ut Xero. Av forskjeller mellom Xero og D´vil har D´vil litt færre pigger (17 på hver sko) og lavere dropp (4mm). Det skal også nevnes at D´vil veier nesten 50 gram mindre per sko i herrestørrelse US9. Jeg opplevde også at D´vil satt noe tightere på min fot, og sånn sett egner den seg bedre for litt raskere løping og kortere turer.

D’vil kommer i unisexmodell

Xero sitter uansett godt på foten min, og jeg synes den egner seg godt til både turer til og fra jobb med isete asfaltunderlag, på grusvei og i skogen. I motsetning til mange andre vinterpiggsko, som ofte har en ganske stiv såle og lest som går utover løpsfølelsen, skorter det etter min mening ikke på løpsfølelsen for Xero. Jeg opplever at skoen gir god kontakt med underlaget, uten at sålen er for tynn, som enkelte terrengsko kan ha, slik at det gjør vondt å tråkke på en spiss stein eller lignende. Det er også en fordel at overdelen på skoen er laget av vind- og vannavstøtende materiale til dagene med slapseføre.

Min konklusjon er at dersom du skal kjøpe deg et par piggsko for vinterløping, så er Sarva merket du bør se til. Akkurat nå veksler jeg mellom Xero og D´vil, men dersom jeg personlig skulle valgt bare ett par, så er D´vil en knepen favoritt. Bakgrunnen for dette skyldes at D´vil oppleves som en noe smalere sko, og som derfor sitter bedre på foten min. Grepsmessig kommer nok Xero hakket bedre ut, som mest sannsynlig skyldes de ekstra piggene. For deg som ikke er like opptatt av at skoene skal være så lette som mulig og foretrekker mer drop og demping, så er Xero etter min mening et veldig godt valg. Det er fremdeles en lett sko og grepet og løpsfølelsen er utsøkt. Skoen er normal i størrelsen, og jeg har samme størrelse i Sarva Xero som jeg har i de fleste av mine andre joggesko.

Du finner  Xero til dame her, til mann her og D´vil i Unisexmodell her

Ambassadørhilsen fra Ingeborg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.