Kategorier
Uncategorized

Plutselig var Birken her!

Birkebeinerrittet er litt rart for meg, og mange med meg. Uansett hvor mange ganger man har syklet det, så pirrer det litt ekstra når det nærmer seg. Man begynner å tvile på ting som har fungert over lang tid, hva skal jeg spise, hvor hardt skal jeg åpne osv.

Det er mange år siden jeg hadde noen forhåpninger om å kjempe i toppen i Birken. Faktisk var sist jeg syklet helt tilbake i 2014, hvor jeg tråkket meg igjennom på en ganske så dårlig dag til 15.plass totalt. Etter dette har det ikke blitt noe særlig grussykling for min del. Formen har gradevis gått nedover og vekten gradevis oppover. Som kjent en ganske dårlig kombinasjon når vi snakker sykling. I tillegg har øktene med barberhøvel på beina kommet med lengre og lengre mellomrom. Alt i alt, ordet syklist har blitt byttet ut med skogtroll/stisyklist.

Så etter en sommerferie med ganske så greit med sykling får man litt lyst til å bli med på en av Birken-rittene igjen. Planen var Ultrabirken, men lysten til dette forsvant sakte, men sikkert, og da vi svømte rundt i gjørma under Stomperudrittet var lysten helt borte. Plan B var å sykle CX sykkelen min. Det var sånn passe uformelt, jeg kunne få oppleve Birken-stemningen fra pulje 14 og ikke minst jeg slapp å styre noe med sykkelen. Jeg hadde jo en CX sykkel fiks ferdig og klar!!!

Da slo sykdommen til!!! Birkensjuken kom snikende inn fra siden, og før jeg visste ordet av det, tvilte jeg på alt jeg hadde av utstyr! «Det du har nå er ikke godt nok for å komme seg over fjellet i pulje 14» surrer og går inni hodet. Så satt det i gang! Først ble det et nytt hjulsett, og som kjent kan man ikke sykle gamle dekk på nye hjul i Birken. Det får være grenser. 3 sett med dekk senere tror jeg at jeg har funnet løsningen i Maxxis Rambler 40mm Gravel dekk. Så var det nytt kjede, bremseklosser og kassett. Nytt større krankdrev må jo selvsagt på. Man kommer jo ikke over fjellet med under 50 på storeskiva.

Så kommer vi til næring. Er ikke noe bedre her. Selv om jeg har syklet 100vis av ritt må jeg jo se om jeg finner på noe ekstra lurt til Birken. Ny sportsdrikk må testes, denne skulle faktisk vise seg å være skikkelig god på smak. Så skulle du trenge sportsdrikk så kan jeg anbefale Winforce sin Polar Berries. Geler fra Winforce, SIS, Maureten og Fuel of Norway har blitt testet. Og for de som lurer blir det Winforce også her, med Fuel of Norway mot slutten.

Jeg skjønte at dette hadde gått helt over styr rett før jeg satt meg ned og skrev denne bloggen. Jeg skulle jo bare bli med i Gravel-klassen fordi det var så enkelt. Her satt jeg og pakket ut av en pose fylt med diverse oljer for å putte på de nybarberte beina, og til og med hvit styreteip!! (Hvit styreteip på Birken er smått dust).

Så årets Birken-tips er ganske enkelt, du er ikke alene der du vurderer alt på sykkelen opp og ned. Likevel så må jeg nesten si; at så lenge det har fungert på alle andre ritt i år, så kommer det nok til å funke over fjellet på lørdagen også. Er du derimot som meg, så har Milsluker’n åpent hver eneste dag frem til lørdag. Du skal ikke se bort ifra at vi ses der heller, for det er sikkert noe mer jeg trenger før helgen. 😉

LYKKE TIL ALLE SAMMEN!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.