Kategorier
Blogg Kajakk Tester Tips Uncategorized

Padlevotter- Langtidstest, Kokatat Inferno Mitt – Anbefales

På vår fem måneder lange kajakktur, «The Russian – Scandinavian Kayak Expedition» valgte jeg Kokatat Inferno Mitt på turen som startet fra Oslo 2 mars, gikk rundt Sverige, langsmed Finland, gjennom Russland til den brått endte vest av Kinnarodden i Norge 24 juli.

Da vi planla denne turen var vi avhengige av å velge det utstyret som ville tåle den planlagte syv måneder og ca 6500 km lange turen. Det ville bli temperaturer ned mot -10 grader Celsius, og opptil + 30 grader. Generelt brukte vi det samme utstyret som vi har brukt i årevis, og som vi har vært svært fornøyd med.

Etter testturen i mars året før var vi veldig bevisst på at hendene kunne bli et problem. Minusgrader med kaldt vann og vind er aldri en god kombinasjon. De første dagene brukte jeg ullvotter med vanntett og lang yttervått. For meg ble dette for vått og klamt etter noen dager og jeg gikk over til Kokatat Inferno Mitt, som jeg også hadde brukt i mange år.

Votter vs hansker. I kaldt vær velger jeg kun votter. I en vott vil fingrene hjelpe hverandre å holde varmen, mens i en hanske så vil fingrene være adskilt og de blir lettere kalde.

Når du padler i kuldegrader og i mange timer vil man alltid være våt og kald på hendene. For å evne å fortsette padlingene i ukesvis under slike forhold, så er det avgjørende at man ikke forfryser fingere og hender. Når vi hadde hatt pause på land i den kaldeste perioden, så tok det ca 20 minutter før jeg hadde følelse i fingrene. Jeg kunne bevege de fritt og de gjorde det jeg ville de skulle gjøre, men jeg kunne ikke kjenne noe.

Jeg brukte mine votter i ca 95 dager, og i snitt 6 timer dagen. Det er mer enn de fleste bruker slike votter i gjennom et langt liv. Vottene er laget i to typer av neopren. Det betyr at man må være forsiktig i å ta de på/av seg. Vottene må rulle på/av hånden, ellers så vil sømmene i overgangen og ved tommel gradvis gå i stykker.

For meg hadde vottene to funksjoner, beskytte meg mot kaldt vand og vind, samt begrense vannblemmer og slitasje på hendene. Begge deler lyktes over all forventning ! Når vannet ble varmt, begynte vottene å bli slite, så når det ble for varmt inni votten, så var det bare å stikke hånden i vannet.

Vottene var forsterket i gripeflaten. Jeg opplevde at jeg hadde et godt grep på årene på hele turen. Vottene er formet med en bøy slik at grepet om åren ikke skal bli hindret.

Vi er alle forskjellig bygget. For min makker, Erling, så reagerte huden på hendene hans på votten, slik at han ikke kunne bruke de.

Man kan lese mer om denne turen på «The Russian – Scandinavian Kayak Expedition»,  https://therussian-scandinaviankayakexpedition.com/category/reports/

Ett svar til “Padlevotter- Langtidstest, Kokatat Inferno Mitt – Anbefales”

Hei. Veldig artig å lese om turen deres! Er det mulig å gå en telefonprat med deg en dag? Er særlig interessert i mulige måter å passer inn til Russland via Vyborg. Ser dere måtte i land – men trodde det var mulig å bare padle inn også?

🙂 Ellers skrives Kinnarodden med to n’er for oss som har bodd i kommunen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.