Kategorier
Uncategorized

Swiss Epic 2018

I morgen starter årets mål for Trond Ristvedt og Geir Kjær som 2-mannslag i Sveits. Se http://www.swiss-epic.com/2018-route/

Vi har forberedt oss godt og gleder oss veldig. Reisen startet i dag morges med fly til Zurich og tog til Bettmeralp på 2000 m høyde der vi skal hente startnummer og få info om arrangementet, og forhåpentligvis sove godt til starten i morgen. Området er Alpene med bare bratte fjellsider og dype daler så dette er ikke lett treningsmessig å forberede seg på i Norge, men vi har gjort så godt vi kan. Her er noen av forberedelsene:

Trening:

Vi har begge sittet mye på MTB fulldemper i år med flere deltakelser i NC rundbane og http://www.kalascup.no/ , samt et par maraton ritt. Teknikken og sittestillingen er kjørt inn i terreng og grus, men disse bratte lange bakkene vi skal møte i Sveits er ikke enkelt å forberede seg på. I August har vi hatt en helg på hytta til Geir (Gaustadblikk) og en helg på hytta mi (Hafjell) for å få en del høydemeter. Treningene har blitt å kjøre sammen som lag i pulssone 3. Vi mener det er der vi kan ligge i bakkene når konkurransetiden er ca 5 timer per etappe, 5 dager på rad. Beina har raskt tilpasset seg dette og vi føler at farten er skrudd opp litt selv om pulsen er den samme.

 

Syklene:

MTB heldempet med 100mm dempere både foran og bak. Hev og senk sete pinne er også montert, da er vi innafor anbefalingene til arrangøren. Demperne er med lock out og trykket er stilt inn på fult utslag (vi ser an terrenget og kanskje justerer underveis). Vi kjører slangeløst med guffe (Orange Seal) og (Pepi’s tire noodle) ekstra «pølse» inni dekket for snakebite beskyttelse. Dekk starter vi med Foran: MAXXIS FORECASTER 2.35 for grep og bak: SPECIALIZED FAST TRACK GRID 2.3 Vi tror det er mye stier med grus og FAST TRACK dekket er et fint allround dekk. Som reserve dekk har vi med MAXXIS AGRESSOR 2.3 for våte forhold (for dekk) og MAXXIS ARDENT RACE (bakdekk) også et fint allround dekk. Vi har også skrudd fast en SAMURAI «LARVE» i krank armen høyre side for ev tetting av store hull som ikke guffa tetter.

 

Klær og utstyr:

Vi har selvfølgelig egne draktsett (lagene må ha like drakter) og gjennom  https://www.original.no/  Kalas sykkelklær har vi med oss jakke, vest, forskjellige tykkelser trøyer og bukser samt løse deler i samme design. Været er meldt ok med minusgrader om natta og opp mot 13 grader på dagen. Vi tar med to størrelser sekker til konkurransene, den minste for fint vær (bare drikkeblære og rep utstyr) og den litt større for samme innholdet + klær hvis det er meldt nedbør. I sekken pakker vi slange, patroner, pumpe, kjedekutter, kjedelås, dekktrykk måler, dekkspak, gir wire, verktøysett og sykkellås (til etter rittet).

Mat og drikke er superviktig og må inntas så ofte det er mulig på slike ritt ikke bare for rittet den dagen, men for de kommende etappene. Vi spiser og drikker POWERBAR fordi dette fungerer spesielt bra for min mage. Geir kan nesten spise og drikke hva han vil. Vi kommer sikkert til å ta noe annet i tillegg på matstasjoner eller fylle opp i lommene etter hvert. Det kan f.eks være «normal» mat og vann, man vet ikke hva kroppen vil ha etter noen dager.

Vi gruer oss for de lange bratte oppoverbakkene, men gleder oss til de lange og sikkert morsomme utforbakkene. I GRAND MASTER klassen vi stiller i har vi ingen formening om hvordan vi vil hevde oss (Vi har erfaring fra før med lette små europeere som bare trener stupbratte bakker hele året), men håper vi klarer å kjøre fornuftig sammen, yte det vi er gode for og få fine dager på sykkelsetet i flott natur. Skal prøve å oppdatere på facebook underveis, og det kommer en summering på denne bloggen etter endt dyst.

 

Her er en liten film fra Swiss Eric 2017 🤩

Trond

Ett svar til “Swiss Epic 2018”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.