Kategorier
Ambassadør Blogg Konkurranse Sykkel Team Milslukern Uncategorized

Hardtailen er ikke død!

Når man skal kjøpe seg ny sykkel er det mange faktorer man bør tenke på. Hva skal jeg bruke sykkelen til? Det finnes sykler i ulike prisklasser. For meg ble valget en Scott Scale RC 900. Det viste seg å være en perfekt sykkel til sesongens grusritt. Hadde ikke syklet Scott «hardtail» tidligere, så jeg var veldig spent på om sykkelen svarte til forventningene.

Svaret ble, JA ! Sykkelen er utstyrt med karbonramme, noe som gjør sykkelen lett og stiv, samtidig som den gir veldig god respons. Girsystemet Sram X01/Eagle 12 speed, gir en bred utveksling selv med ett drev fremme. Sykkelen ble levert med 32T, men siden jeg primært skulle bruke den til grusritt, valgte jeg å bytte til 36T. Det har vist seg å fungere helt perfekt for meg.
For at sykkelens skal være god for meg, er det viktig at jeg sitter godt på sykkelen, og at den er riktig innstilt til meg. Geometrien på rammene er noe ulik fra de forskjellige sykkel leverandørene. Sammenlignet med sykler jeg har hatt tidligere, klatrer jeg bedre med min Scott Scale RC 900. Sykkelen har 29 tommers hjul, noe som gjør den er stødig og stabil. Har tidligere prøvd både 26 og 27,5 tommers hjul, men 29 tommer er blitt min soleklare favoritt, selv om jeg sykler med «small» ramme.

Sykkelen har i august vært med på å sikre seieren i Grenserittet. Seier og løyperekord med drøye 11 min på Helterittet og sist helg seier i Kongerittet. Til helgen er det Birken. Da er det viktig at sykkelen er i orden, og fortsetter å levere. Har ikke hatt noe trøbbel med sykkelen, men det er viktig at sykkelen er vedlikeholdt og rengjort, slik at tekniske problemer forebygges. For å ha en sykkel som er godt rustet for turen over fjellet, har jeg fått Milslukern til å ta service på sykkelen før rittet.


Birken er sesongens store mål for mange. Da er samspillet med sykkelen viktig. Om det blir for knapp tid til å kjøpe ny sykkel til årets Birken, er det sikkert mange som kjenner seg igjen i « neste år, da skal jeg sykle enda raskere», så da bør du vurdere en Scott Scale RC 900. Det har fungert for meg.
Synes du prisen er litt høy har Scott sykler i alle prisklasser. Har også testet lillebroren Scott Scale RC 900 Pro, og det er et godt alternativ til den noe dyrere Scott Scale RC 900.

En god sykkel, er viktig for å få en god opplevelse og finne gleden med syklingen.

Anne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.