Kategorier
Ambassadør Blogg Løp Sykkel Tester Tips

Brillen for deg som er opptatt av passform og vekt

Er du på jakt etter en lett treningsbrille som sitter godt, veier lite og har et svært godt synsfelt – da ville jeg tatt en kikk på Oakley EVZero Path.

Funksjonalitet og passform

EVZero Path er en superlett brille med relativt store glass. Ettersom glassene ikke er rammet inn, gir brillene et svært godt synsfelt.

Det som skiller EVZero fra de andre sportsbrillene til Oakley er at den ikke har noen over eller underramme. Dette har Oakley gjort for å gjøre brillen lettest mulig, men det optimaliserer også synslinjen. Spesielt i idretter som sykling er synslinjen spesielt viktig da overrammen kan være en forstyrrende faktor da hodet peker nedover og synet er fremover.

Jeg var spent på om brillene kom til å sitte godt nok på grunn av vekten, men her har som vanlig Oakley gjort jobben. Brillene sitter godt på hodet både på løpeturer og på sykkel. De store glassene er gode å ha, særlig på sykkelturer hvor det tidvis kan bli vel mye vind i ansiktet. Ønsker du enda større linser, kommer brillen også i modellen Range. Andre modeller Zero kommer i er Stride, Swift og Pitch.

Ev Zero Range og EV Zero Path

Brillene jeg har testet kom med Oakleys Prizm Trail-linser. Prizm er navnet på Oakleys relativt nye serie av linser og formålet med linsene er å forbedre kontrastene i forskjellige omgivelser. Prizm kommer bl.a. i Road, Trail og Golf og jeg har testet Prizm Trail-linsene.

Prizm Trail er skapt for terrengløp og terrengsykling, og linsene er skapt for å skape enda større kontraster mellom brune, grønne og oransje farger. Dette skal gjøre det lettere å legge merke til røtter, steiner og andre ujevnheter i underlaget.

Design

Designet er lekkert, og for dem som synes at modeller som Flight Jacket og Jawbreaker blir for voldsomme, så er dette et godt alternativ.

Er det verdt pengene?

Prisen på et par Oakleybriller ligger på rundt 1600-2000 kroner. Behandler du dem pent, er dette briller du kan ha i flere år. For deg som trener ofte ute er sportsbriller et must, og Oakley er for meg synonymt med kvalitet. Min mening er at dersom du først skal legge igjen noen hundrelapper på sportsbriller, så er briller fra Oakley et godt og sikkert valg. Er du på jakt etter en lett brille, med godt synsfelt og som du nærmest ikke merker at du har på deg, så er Oakley EVZero Path en brille jeg ville gått for. Jeg har også testet Oakley Radar EV og den største forskjellen mellom disse to brillene er vekt og synsfelt, hvor EV Zero Path kommer hakket bedre ut. Dersom du ønsker hakket større glass, kommer brillen også som nevnt i modellen EV Zero Range. Linsen er 5mm høyere enn Path og veier bare to gram mer enn Path.

Ettersom opplevelsen av hvordan en brille sitter er individuelt, anbefaler jeg å ta en tur innom Milslukern og prøve litt forskjellige par til du finner den modellen du liker best!

 

Ambassadørhilsen fra Ingeborg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.