Kategorier
Uncategorized

Test av terrengsko: Inov8 X-Talon 210 Unisex

Sommeren er for mange tiden for å teste ut ukjente stier og tråkk, og jeg har tatt med meg den lette løpeskoen Inov8 X-Talon 210 Unisex på tur. Skoen er svært lett og med en ganske tynn såle, noe som virkelig gir kontakt med terrenget.

Først litt harde fakta: Overdelen på skoen er laget av Synthetic Mesh. Overdelen er sømløs for enda bedre komfort og det er ekstra påsveisede forsterkninger for bedre stabilitet. Mot mellomsålen er det lagt inn et parti mer slitesterkt materiale. Yttersålen har Inov-8’s nye gummi ‘Sticky Grip’, som gir 50 % bedre grep enn tidligere gummimateriale på våte steiner og røtter. Skoen har 8 mm knotter, noe som gir godt feste i gjørme. Skoen har 3mm dropp og veier bare 163 gram i størrelse 39,5 og 197 gram i størrelse 42,5.

Jeg har testet skoen på stiturer både i Nordmarka og på fjellet, og sitter igjen med et svært godt inntrykk. Skoen sitter godt på foten og det er enkelt å justere lisser slik du vil ha dem. Skoen er som nevnt svært lett og gir god kontakt med underlaget. Grepet er også svært bra, noe som er viktig for trygghetsfølelsen på kronglete partier.

Skoen passer nok aller best for dem som har løpt en del og som er vant med lette sko. Det kan være ganske uvant med den tynne sålen og særlig hvis man kommer borti spisse steiner eller lignende – da kan man kjenne godt under fotsålen.

For den litt mer erfarne løperen og også for de konkurranselystne er imidlertid dette et svært godt alternativ ettersom dette er en lett sko, som sitter godt og som attpåtil har godt grep. Planlegger du å delta i terrengløp i høst eller få deg noen turer på sti og grus i marka, er dette absolutt en god treningspartner!

 

Du finner skoen her! God løpesommer!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.