Kategorier
Uncategorized

NM rundbane 2018

Er du klar for NM rundbane til helgen? Vi kommer med noen siste tips og film fra løypa.Til helgen er det klart for rundbane NM på Lillehammer, og kampen om årets gjeveste trøye på hjemmebane!

Selv har jeg vært så heldig at jeg har vunnet NM 2 ganger i senior. Det er noe helt spesielt å stå med NM-trøya på pallen og vite at trøya er din i ett helt år. Ikke minst så er det jo sinnsykt fett å få designet sitt eget kit i etterkant. Passer jålebukker som undertegnede utmerket! Da jeg syklet var jeg så heldig å være sponset av Kalas, så jeg hadde flere typer design og drakter de to gangene jeg vant. Nå som jeg jobber med Kalas er det fortsatt kult å være med og se hvordan rytterne ønsker sine drakter.

Lillehammer-løypene er forholdsvis krevende løyper, hvor det er stort sett opp eller ned. De ble bygget til master VM i 2014, men siden da har det skjedd MYE og den er ikke til å kjenne igjen. Lillehammer-løypa har et internasjonalt snitt over seg. Her er det få pauser, mye sti og stort sett opp eller ned. Så disponering av kreftene kommer til å være enda viktigere her enn i mange andre norske ritt.

Vi har vært rundt løypa og du kan se hele NM-traséen her:

 

Valg av utstyr:

Valg av dekk er ikke den store jobben i denne løypa. Det er nå meldt fint vær og store deler av løypa er «gruset». Så selv om det skulle bli litt regn er det stort sett de samme dekkene som gjelder. Her er det raske allround-dekk som Ikon, Aspen,  Fast Track, Rocket Ron, Barzo osv som gjelder. Enkelte kommer nok også til å ta sjansen på litt ekstra lette dekk, men det er en del partier det er gode muligheter for punktering. Det er såpass tørt at foran kan det uansett være greit å ha litt knaster.

Når det gjelder utveksling kan jeg ikke se helt behovet for enorme drev foran. Bakkene er ganske tøffe og det er ikke så mange steder man blir liggende og jage på tunge gir.

Utstyret kommer nok ikke til å utgjøre store forskjeller i tid slik været er meldt nå. Det viktigste blir å disponere kreftene, og ikke minst drikke på alle mulighetene man har. I langesonen og nede på stadion blir det viktig å få i seg næring i fra første runde.

Vi ønsker alle LYKKE TIL! 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.