Kategorier
Ambassadør Blogg Sykkel Team Milslukern Tester Uncategorized

Vondt i baken?

Har du som mange andre på sykkelen, opplevd utfordringer forbundet med smerter, hudreaksjoner i underlivet, og/eller kanskje sår i rumpen? Dette kan naturligvis være veldig ubehagelig og fortvilende.

Til dette vil jeg peke på tre essensielle faktorer. Det første er sykkeltilpasning. Vi mennesker er forskjellig konstruert, og med forskjellige preferanser. Det er derfor nødvendig med riktig justeringer tilpasset en selv for at utstyret skal fungere best mulig, også på sykkelen. Jeg opplever også at det er ganske forskjellig hvor sensitiv hver enkelt er til innstillingene. Noen kan kjapt si at setet må 0.5 cm høyere eller lavere, lengre fram eller bak. Mens andre, som meg, kan kanskje sykle på flere ulike innstillinger, og bruke tid på å kjenne at innstillingene er veldig annerledes enn de pleier å være. Noen er rett og slett med sensitive enn andre, samtidig som sensnitivitetsnivået naturlig kan øke parallellt med tiden man bruker på sykkelen. Etter hvert som jeg har brukt mer tid på sykkelen, har jeg og blitt mer sensitiv til mine preferanser og innstillinger, selv om dette nok aldri blir på samme «petimeternivå» som enkelte andre.

Tilbake til tre-faktormodellen er altså min erfaring at riktig justert sykkel er utrolig viktig for en god opplevelse på sykkelen, samt unngåelse av vondter her og der. Videre har man ofte hørt at en viktig investering til sykkelsporten er en god sykkelshorts. Til dette har jeg én ting å si: JA! Definitivt. En god sykkelshorts med god pad er absolutt et must. Her har jeg prøvd mye forskjellig. Til konkurranse og hard trening foretrekker jeg shorts med seler (Bib) fordi jeg føler meg litt mer «race ready». Til trening, særlig litt lengre økter, er jeg blitt veldig glad i shorts uten seler. Dette av den enkle grunn at det er lettere å gå på do. Men det krever sin shorts å sitte godt på uten seler. Den skal være tight, samtidig som den ikke skal stramme for mye, eller være ubehagelig på.

Jeg har testet en dameshorts fra Assos som sitter høyt rundt livet med fantastisk passform og komfort. Buksen kommer med en padding/pute som er spesialtilpasset oss damer. Jeg er svært fornøyd, og kan absolutt anbefale den til alle kvinner som sykler, uansett nivå. Den er i tillegg svart og elegant, som passer til all bekledning! Trykk her for å komme til produktet.

Til slutt har jeg god erfaring med Assos Chamois krem. Denne kremen har jeg brukt i flere år, og syns den er et must på de lengre turene. Dette fordi den øker komfort betraktelig, reduserer friksjon og sårhet. Virkelig å anbefale! Den er myk og fin i konsistensen, lett å påføre, og varer lenge. I tillegg ganske drøy i bruken og grei med tanke på pris. Ønsker du dette vidundermidlet trykker du her.

Håper dette innlegget kan hjelpe deg på veien mot en enda bedre sykkelopplevelse. Det skal jo egentlig ganske lite til, eller hva?

– Ambassadørhilsen Rakel 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.