Kategorier
Uncategorized

Swix Triac 3.0

Triac klinger litt ekstra godt i ørene på oss ski-interesserte utstyrsnerder. Nå kommer det en ny stav i Triac serien og hva skiller denne fra de andre?

Swix er nå klar med 4. generasjons Triac stav (1.0,2.0, 2,5). Det skal sies at det var ingen enorme forskjeller mellom 2.0 og 2.5, men med 3.0 staven er det igjen gjort endel grep.

Den største forskjellen på den nye staven sitter i håndtaket. Håndtakene på Swix stavene har vært mer eller mindre helt like i mange år. Det som har vært, har jo fungert, men særlig for løpere som staker kraftfullt har det forsvunnet noen krefter i stroppen. På 3.0 er stroppen festet på en helt ny måte og det er ikke noe materiale som gir etter. Dette kan man kjenne selv i butikken hvis man tester 2 staver mot hverandre. Toppen av håndtaket er formet slik at man har en bra kontrollflate for pekefinger.

Man skifter enkelt mellom stropper ved å bruke et lite verktøy som følger med staven. Det finnes 3 typer stropper til stavene: de originale racing-stroppene, x-fit stropper (enkle å ta av og på) samt en Flex-stropp som gir litt mer flex enn den originale racing stroppen.

Som ved tidligere Triac staver bruker også 3.0 TBS trinser slik at du enkelt kan bytte etter forholdene uten verktøy. I tillegg til de trinsene som har vært, så kommer det 2 lett-vekttrinser som er beregnet for myke snørforhold og som gjør at pendelen blir ytteligere forbedret.

Hele staven er 13 % lettere og håndtak/stropp hele 32% lettere enn tidligere Triac Staver. Enkelt og greit: skal du ha det råeste når skisesongen 2017/18 starter så er det Triac 3.0 du skal ha. Da har du én ting mindre å skylde på når det ikke går som du håper 😉 Kombinerer du denne staven med den nye Triac-dressen så er det ingen som er fresehere i løypa. Dressen kommer jeg tilbake til i et annet innlegg. Det jeg kan si allerede nå er at den er grom og har en skikkelig smart løsning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milslukern kjører introduksjons-kampanje på 3.0! De 50 første som kjøper staven får med Swix The Pro Kit som inneholder 3 stk trinser. Så løp og kjøp eller klikk her for å kjøpe på nett: Milslukern.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.