Kategorier
Blogg Langrenn Uncategorized

Swix Competition Windstopper hansker

Opp gjennom årene har jeg hatt mange forskjellige hansker fra nær alle fabrikanter. Denne sesongen har jeg brukt Swix Competition Windstopper hansker til konkurranser, hardtrening og rolige turer i varmt vær. Det er den beste hansken jeg noen gang har hatt. Det jeg liker best med hansken er passformen, det gode grepet og det brede bruksområdet.

Jeg har brukt hanskene i konkurranser fra plussgrader til kaldere enn 10 minusgrader. På hardtrening har de om lag det samme bruksområdet, mens jeg bruker varmere hansker på rolige turer i kaldt vær. Jeg tror det er vindtettheten fra Windstopper-membranen på oversiden som gjør at hanskene holder såpass bra på varmen, selv om de er tynne. Windstopper er 100% vindtett og ganske vannavvisende. Selv om hanskene er ganske varme, så puster de godt og jeg har aldri hatt problemer med svette på hendene under bruk.

Det er allikevel passformen som gjør at hanskene skiller seg mest ut fra de andre hanskene jeg har hatt. Materiale i hanskene er veldig elastisk, noe som gjør at man kan ha en ettersittende hanske med et godt grep rundt staven som allikevel er behagelig å ha på. Det er derfor ikke noe problem å kjøpe en hanske som i butikken føles litt trang, så lenge fingrene på hansken er lange nok. Elastisiteten kommer både fra materialene på oversiden av hansken, men også at det er en kile rundt tommelen som øker bevegeligheten rundt tommelen. Swix kaller dette «stretch tumb» teknologi. Det er borrelåsjustering rundt håndleddet. Denne kommer ikke i veien for håndstroppen på staven, noe jeg har opplevd på andre hansker.

Hansken har naturlig lær i håndflaten. Det gjør at hansken har et godt grep med god slitestyrke. Jeg går mye på ski og bruker disse hanskene mye. Selv nå langt ut i sesongen har ikke hanskene spesielle tegn til vesentlig slitasje.

Hanskene kommer i to design. Enten svart med enkel hvit dekor, eller hvite med flaggdekor. De hvite med flaggdekor er det designet som brukes mest av landslagsutøverne, mens jeg liker de svarte best.

Swix lager også en annen variant av hansken i samme design som heter Swix Competition light. Denne hansken har omtrent samme passform, men har lycra i overdelen og ikke windstopper. Den er da ikke fullt så varm.

Du får kjøpt Swix Competition Windstopper på Milsluker’n på nett og i butikk: Swix Competition WINDSTOPPER Glove

Testet av Håvard Moseby

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.