Kategorier
Blogg Langrenn Tester

Test av langrennshansker fra Lill Sport

Martin Johnsrud Sundby, Anders Aukland, Maiken Caspersen Falla, Charlotte Kalla, Marcus Hellner og Stina Nilsson. Dette er et kun et lite utvalg av langrennsløpere som bruker skihansker fra Lill Sport. Den siste måneden har jeg hatt muligheten til å finne ut hvorfor de nevnte utøverne har valgt akkurat Lill Sport som deres personlige leverandør av langrennshansker.

Skihanskene jeg har testet har forskjellige egenskaper. Temperaturvariasjon og ulike intensitetsnivåer medfører at vi har behov for hansker med ulike kvaliteter. Eksempelvis er det hensiktsmessig med en tynn hanske ved mildvær og trening med høy intensitet, og en tykkere og mer robust hanske ved kaldere temperaturer. Likevel er det mange av de samme kriteriene som går igjen. Passform og grep er avgjørende egenskaper for en skihanske. I tillegg er pusteegenskapene viktige, spesielt for konkurransehansker.

Lill Sport Legend Thermo

Legend Thermo  er en foret hanske spesielt beregnet for trening, men den kan også brukes ved konkurranser. På oversiden har modellen et 3-lags vindtett stoff. Innersiden består av skinn med forsterkninger i håndflaten og mellom pekefinger og tommel. Mansjetten består av neopren og kan strammes med borrelås rundt håndleddet.

Hansken har en fin passform og beskytter godt mot vær og vind. Dette er en hanske beregnet for litt kaldere dager. Personlig vil jeg anbefale å bruke denne hansken til trening, og en lettere modell ved konkurranser og intervalltrening. Hansken er robust og virker å være forholdsvis slitesterk.

Nettbutikk: Lill Sport Legend Thermo
 

Lill Sport Legend Slim

Legend Slim  er én av de hyppigst brukte konkurransehanskene fra Lill Sport. Oversiden er satt sammen av et 3-lags vindtett stoff, mens innsiden består av skinn med ekstra polstring mellom tommel og pekefinger, og i håndflaten. Mansjettene består av strikket smartwool som skal sikre at man ikke blir klam.

Modellen har en smal passform, men for min hånd passer den utmerket. Den sitter godt på hele hånden. Dette er en lettvekts racinghanske uten for. Hansken har god svettetransport og tørker forholdsvis fort. Grepet rundt skistaven føles meget bra med denne hansken. Dette er en perfekt konkurransehanske både for eliten og en gjennomsnittlig mosjonist.

Nettbutikk: Lill Sport Legend Slim
  

Lill Sport Legend Gold

Legend Gold  er best i test! I en omfattende produkttest av langrennshansker gjennomført av Magasinet Birken (utgave 01-2016), fikk Legend Gold terningkast 6 og modellen ble kåret til testvinner. Sammen med Legend Slim, er Legend Gold én av bestselgerne til Lill Sport. Sammenlignet med Legend Slim er modellen forholdvis lik. Legend Gold passer best for «normale» hender, mens Legend Slim passer for smalere hender. Jeg tenker dette er litt smak og behag ut ifra individuelle preferanser.

Legend Gold har også en suveren passform. Innsiden består av lammeskinn med forsterkning mellom tommel og pekefinger. På oversiden har hansken en vindtett membran. Langs håndleddet har modellen borrelåsstramming og forholdsvis lange mansjetter. Pusteegenskapene er gode. Modellen har ingen sømmer som irriterer, og man får et godt grep rundt staven. Hanskens kvaliteter gjør at den kan brukes i konkurranse selv på forholdvis kalde dager.

Nettbutikk: Lill Sport Legend Gold
 

Lill Sport Mitt 1

Mitt 1  er en god og varm langrennsvott med for i microfleece og en vindtett overside. I forhold til skistavens reim, er votten godt tilpasset med lange mansjetter. Rundt håndleddet har modellen en borrelåsmekanisme for stramming. Videre er votten forsterket mellom håndflaten og tommel.

Mitt 1 er en behagelig og lun vott for de kalde dagene. Til å være en vott, fungerer den ypperlig til å gå på ski med og man får et godt grep rundt staven. Modellen kan riktignok bli noe varm for min del (i hvert fall når vinteren er så mild som i år). Siden votten er foret med microfleece, er ikke pusteegenskapene helt optimale, men formålet med votten er at man skal holde seg varm, og dermed er ikke pusteegenskaper det mest avgjørende kriteriet.

Nettbutikk: Lill Sport Mitt 1
 

Konklusjon

Alle modellene i testen har gode og hensiktsmessige kvaliteter som stemmer godt overens med deres formål. På et generelt grunnlag har hanskene en behagelig passform, de gir et godt grep og pusteegenskapene er gode. Lill Sport leverer hansker av høy kvalitet, og uavhengig av hvilken modell du velger, vil du nok bli fornøyd.

Test utført av Milslukernambassadør, Andreas Ree.

Ett svar til “Test av langrennshansker fra Lill Sport”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.