Kategorier
Blogg Langrenn Tester

Test av Jacket Legend 2.0 og Pants Flow fra Bjørn Dæhlie

Jeg har de siste månedene hatt gleden av å teste bekledning fra Bjørn Dæhlie. Etter å ha blitt overveldet av produktenes funksjonalitet da jeg testet Jacket Intet og Pants Terminate i desember, var jeg meget spent på om Jacket Legend 2.0 og Pants Flow kunne levere tilsvarende resultater.

Om produktene
Jacket Legend 2.0  er en toppmodell og bestselger fra Bjørn Dæhlie. Jakken er en tettsittende og teknisk skijakke i elastisk softshellmateriale som skal sørge for beskyttelse mot vær og vind. I front, langs oversiden av ermene og på deler av ryggen har jakken en vind- og vannavvisende membran. Stretchpaneler på ryggen og under ermene skal sørge for god bevegelsesfrihet og ventilasjon. Nederst på jakkekanten har modellen en elastisk trekksnor som kan justeres etter behov for best mulig komfort og tilpasning. I tillegg er jakken utstyrt med to sidelommer og én brystlomme med glidelås. I brystlommen kan du oppbevare din smarttelefon, og på innsiden finnes utgang for hodetelefoner.

Pants Flow  er en varmere langrennsbukse med vind- og vannavvisende materiale i front. I livet har buksen en strammesnor og et silikonbånd på innsiden av midjen som skal bidra til at den sitter behagelig. Videre har modellen formsydde og forede knær. Baksiden av buksen består av et «warpknitmateriale» som skal sørge for god stretch og komfort. Langs siden har buksen én glidelåslomme for oppbevaring av mindre gjenstander.

         

I bruk
Jacket Legend 2.0  har en smal passform og sitter utmerket på ved bruk. Jakken passer perfekt til trening på kalde dager. Den beskytter godt mot nedbør og vind. Pusteegenskapene er av høy kvalitet og bevegelsesfriheten utmerket. Dersom du har behov for ekstra ventilering, kan sidelommene eller brystlommen åpnes. På innsiden av kragen har jakken en behagelig og myk fleece som gir høy komfort. Modellen har også fleece på innsiden av mansjettene på ermene. Jakkens fukttransporterende egenskaper bidrar til at den tørker raskt etter treningsøkter og klesvask.

                                                  

Pants Flow  er en varm og værbeskyttende treningsbukse. Buksen har normal passform med lav og justerbar midje. Langs nederkanten av buksen finnes det et silikonbånd som sikrer at buksen sitter godt på plass over skiskoen ved bruk. Modellen passer godt for trening i kaldt og vått vær, men jeg synes ikke buksen har like gode vannavvisende egenskaper som Jacket Legend 2.0. Buksen transporter fuktighet godt, og gir god bevegelsesfrihet.

                      

Konklusjon
Jacket Legend 2.0 innehar alle de egenskapene en langrennsjakke bør ha. Den er både vind- og vannavvisende, i tillegg til at den har svært gode pusteegenskaper. Dette er en jakke som passer utmerket for skiturer på kalde og sure dager. Er du på leting etter en jakke med snedige detaljer og smarte løsninger, er dette absolutt jakken for deg. Pants Flow er en allsidig og værbeskyttende treningsbukse. Den har en behagelig passform, bidrar til god bevegelsesfrihet og puster godt.

 

Test utført av Milslukernambassadør, Andreas Ree.


Modellene for herre:
Jacket Legend 2.0 – herre
Pants Flow – herre

Modellene for dame:
Jacket Legend 2.0 – dame
Pants Flow – dame

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.