Kategorier
Kajakk

Utprøving av Stellar S18 Advantage

Jeg har hørt veldig mye positivt om Stellar kajakkene og hadde lyst til å prøve en båt på langtur.

13-18 august padlet jeg en Stellar S18 Advantage fra Bergen til Jæren. Totalt 175 km, med en snittfart på ca 7,7 km/t. Stort sett pent vær med noe regnbyger og noe vind fra nord. Bølgehøyde opp til ca 1,5m.

Bildet til venstre er fra Kvitsøy, et fantastisk sted, og enda ikke ødelagt av masseturisme !

 

Kajakken fremstod som meget stabil og god, den er lettpadlet og rask. Det krevde liten innsats å holde en snitt på ca 7,7 km/t over hele turen. Jeg var svært spent på hvordan den ville takle surf. I bølgehøyde på opptil 1,5m og medvind fremstod båten som svært retningsstabil og lettmanøvert.

Det nye roret på 2016 modellen gjorde at den raskt reagerte på rorutslag. Jeg satt godt i setet, men kunne ønske meg at det var mulig å lene seg mer tilbake når det var behov for å strekke seg ut etter to timer i båten.

 

Kajakken har svært god lasteplass og lukene var tette. Det var helt uproblematisk å pakke campingutstyr, mat og noe godt til maten for en uke. Det var plass i massevis. Og mye god mat ble det selvfølgelig !

 Kajakken har svært god finnish, som gjør at man ikke er så utsatt for punktering av tørrdrakter, som man kan være på rimligere båter hvor glassfiberen ikke er så finslipt. Kostnadsmessig ligger den på fra ca 18 000 og oppover avhengig av valg av produksjonsmaterialer (vekt). Milslukeren har nå vintertilbud på disse, så prisen vil variere. Hvor robust er en slik (glassfiber) kajakk ? Med vanlig respekt for glassfiber og carbonbåter er båten tilstrekkelig robust. Det er klart at den er mer robust enn en kajakk til 6000, men mindre en en tisvarende glassfiber til 30 000. Det samme gjelder carbonvariantene.
Kajakk: Stellar S 18 Advantage: https://www.milslukern.no/product.html/stellar-s18
Årer: Werner Shuna Carbon: https://www.milslukern.no/product.html/werner-shauna og Werner Camano: https://www.milslukern.no/product.html/werner-camo-carbon-padleare
Tørrdrakt: Kokatat Expedition (Salg nå): https://www.milslukern.no/product.html/kokatat-expedition-torrdrakt
 Alle foto, Gaute Solheim.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.