Kategorier
Blogg Langrenn Tester

Årets beste julegave?

Klesprodukter fra Bjørn Dæhlie Technical Wear har de siste årene vært gjennom en betydelig oppgradering, spesielt etter at leverandøren overtok som klessponsor for Skiforbundet i 2014. I dag bidrar Bjørn Dæhlie til å sette standarden for innovasjon og design av treningstøy til skiløpere. Jeg har testet både jakke og bukse fra Bjørn Dæhlie, og modellene scorer høyt!

Om produktene
Jacket Intent er en lett jakke med smal passform. Stretchpaneler langs ryggen og ermene bidrar til å sikre best mulig bevegelighet og ventilasjon. Jakken er motstandsdyktig mot vind, i tillegg til at den er vannavvisende. Videre har modellen to glidelåslommer på siden og elastiske mansjetter.

          

Pants Terminate består av en kombinasjon av softshell og stretchmateriale, og har en tettsittende passform. Et elastisk bånd i midjen sikrer at buksen sitter behagelig og hensiktsmessig. Modellen har et silikonbånd ved benavslutning som sikrer at buksen sitter godt selv ved aktivt bruk. Buksens egenskaper sørger for at den er vann- og vindavvisende, i tillegg til at den er pustende.

                      


I bruk
Jacket Intent sitter som et skudd! Jakken føles lett og slim. Likevel beskytter den godt i all slags vær, både ved vind og nedbør. Pusteegenskapene er meget tilfredsstillende, selv ved høy intensitet. Personlig synes jeg at modellen er for varm til å bruke under de mest intensive treningsøktene, men dette er smak og behag. De gode pusteegenskapene bidrar også til at jakken tørker raskt etter en treningsøkt og etter vask. Dette er én av de beste treningsjakkene jeg noensinne har testet, og er en optimal jakke for utendørstrening som eksempelvis langrenn og løping.

              

Pants Terminate innehar mange av de samme kvalitetene som Jacket Intent. Passformen er nesten optimal og gir god bevegelsesfrihet. Buksen er lett og tettsittende, og fungerer utmerket selv ved rufsete vær. Pusteegenskapene er gode. Det eneste jeg har å utsette på modellen, er at den mangler glidelås langs benet. Dette medfører at buksen kan være vanskelig å ta av seg hvis man har på sko. Ellers er modellen meget bra!

                      


Konklusjon
Funksjonalitetene til jakken og buksen medfører at produktene er ypperlige plagg av høy kvalitet, og noe av det hotteste innen skibekledning. Om du ikke har vært tidlig ute med å handle årets julegaver, er dette to plagg som absolutt er aktuelle for dette formålet.

Test utført av Milslukernambassadør, Andreas Ree.

 

Modellene for herre:

Jacket Intent – herre

Pants Terminate – herre

Modellene for dame:

Jacket Intent – dame

Pants Terminate – dame

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.