Kategorier
Kajakk Uncategorized

Egenredning med årepose

Vi har i andre innlegg her på Milslukern Blogg beskrevet gledene ved vinterpadling, hvordan du kan kle deg for å øke gleden (og overlevelse), og hvordan man ved hjelp av en medpadler rask kan komme seg oppi kajakken igjen. Her vil vi beskrive hvordan du kommer deg ut av en situasjon i vannet hvor du er alene, noe du ikke burde være eller «alle» havner i vannet, er det viktig å komme seg raskt opp i båten, (enda mer om vinteren). NB !! Alle typer redningsteknikk trenger kontinuerlig vedlikeholdstrening, ikke bare i basseng ! Tren gjerne på slutten av en tur, også om vinteren. Det er ikke så kaldt som du tror !!

Hold deg fast i båt og åre, skaff deg et overblikk

Tre årepose innpå åren, og blås den opp, hvis du bruker oppblåsbar

 

 

 
Kom deg til baugen av båten, bruk åra til å skaffe deg oppdrift til å løfte baugen

Samtidig som du presser åra nedover løfter du båten opp og vrir den slik at den lander med kjølen ned. Forhåpentligvis har du nå tømt den for vann.

 

 

 

 

Kom deg til cockpit, tre åra under hekklinene RETT bak cockpit slik at åra med årepose virker som en utrigger.

Fra en posisijon på baugsiden av åren så «svømmer» du opp på akterdekket ditt, med ansiktet bakover. Med ytre hånd i et godt grep om åren, sklir du innerste ben ned i båten, deretter det andre.

 

 

 

Mens du lener deg utover, sklir du resten av kroppen ned i cockpit mens du vender deg mot årepose og til slutt ender opp sittende i båten.
Sett på spruttrekk, fest årepose og fortsett turen.

 

 

 

 

Til slutt, det vil aldri være feil å beherske eskimorulle. Du kommer raskt på rett kjøl, er tørr og fin, og sparer masse krefter,,

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.