Kategorier
Uncategorized

Ole-Chr Fagerli: Ferien over, Ultrabirken neste.

Sesongen her har så langt ikke gått slik som var planlagt, men slik er det ofte innen idrett. Nå som jeg ikke satser fullt mer og bare sykler for gøy så finner jeg bare på noe nytt å sykle. Neste «målet» blir nå Ultrabirken.
Da jeg lå med nesa i grusen på Nesbyen Enduro skulle det vise seg å gjøre endel med årets sesongplan. Med et brudd i håndleddet skjønte jeg jo at det kom til å ta litt tid. Det vil si, jeg prøvde meg jo uken etter i Terrengsykkelrittet, men det var bare for moro. Hadde så sjukt lyst til å sykle det kuleste rittet på terminlisten.

Etter dette fant jeg ut at terreng og ritt kunne jeg bare glemme, så da ble det Juni-KOM måned. Målet var her å sykle så mange nye KOMer jeg orket/klarte/gadd. Det endte tilslutt på ca 80 nye KOMer og tunge bein. Noe som spilte mindre rolle da jeg ikke skulle sykle noen ritt uansett.

Gipsen ble tatt av dagen før Utflukt på Trysil. Dette har blitt en liten tradisjon som jeg må ha med meg. I år ble det også en liten test for om det var noe vits å dra til Megavlanche som var årets hovedmål. Fant fort ut at å dra ned til Frankrike f0r å kjøre dette var bare tull. Håndleddet hemmet for mye og jeg gadd ikke dra bare for å fullføre. Så da ble uka i Frankrike byttet ut med Gran Canaria i 2,5 uke.

Etter Juni-KOM måned har det vært fokus på lengre og rolig nå i juli. Jeg har fått syklet hver eneste dag på Gran Canaria og har vel ikke hatt en så bra treningsmåned som juli på mange år. Som overskriften avslører er dette a)fordi jeg liker å sykle, b)jeg skal være med på Ultrabirken. Og når jeg først skal være med, vil jeg jo kjempe i toppen. Likevel er det mange år siden jeg syklet noe særlig langt så jeg trenger myange lange turer fremover. Noe som jeg så langt er veldig godt i gang med. Akkurat nå er jeg ganske tung og slapp i beina så får se hvilke ritt jeg velger fremover.

Utrabirken:

Nå blir det en måned fremover hvor det meste av trening handler om Ultrabirken. Blir nok i hovedsak en del lange turer med kombinasjon grus/terreng, intervaller og helt fridager.

Ellers er det også en del annet som skal på plass før Ultra. For det første må jeg ned i vekt, dekk skal testes, hva jeg skal ha i meg, sykkel osv. Så det kommer en del små tipsartikler når vi kommer ut i August. Dekk er jeg godt i gang med å teste ut, spesielt hvordan de nye Vittoria dekkene funker.

Ha en fortsatt fin ferie.

IMG_0649

3 svar til “Ole-Chr Fagerli: Ferien over, Ultrabirken neste.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.