Kategorier
Uncategorized

Gnagsår mellom lårene

Det er en greie, et lite problem kan du si, som dukker opp hver sommer. Som mange andre problemer, er dette bittelitt flaut, så når jeg skriver dette håper jeg inderlig at jeg ikke er alene om dette. Jeg kan jo bare snakke for meg selv, men på de aller varmeste dagene, når skogen er støvete og hoggormen soler seg på enhver stein, da orker ikke jeg å ta på bukser for å løpe. Det er shorts som gjelder, men da dukker altså dette problemet opp: Gnagsår mellom lårene.

 

Som jeg forsøkte å forklare i presentasjonen min har jeg virkelig ikke peiling på hva jeg driver med, så kanskje er dette en kjent greie, eller kanskje er det noe du aldri har tenkt over engang, fordi du er så himla sprek at lårene dine ikke gnisser? Mine lår gnisser altså.

Jeg vet ikke om du har hørt ordet før, men det har du helt sikkert, for det er visstnok hva alle jenter drømmer om: Thigh gap. Når man står oppreist, med knærne inntil hverandre, skal lårene helst ikke møtes. Dette er noe som stort sett er forbeholdt Victoria’s Secret-modeller, og hvertfall ikke noe undertegnende innehar. Jeg har heller ikke noe stort ønske om å få det, men det er én ting jeg innbiller meg er veldig praktisk med det. For når du løper i korte shorts og lårene gnisser mot hverandre, så gjør det vondt altså. Gnagsår mellom lårene er ikke kult!

Har jeg en løsning? Eh, ja, så klart!!!

Dette er en smule sært, men jeg sverger, det funker! Babyolje. Masse babyolje! Smør innsiden av lårene med dette fantastiske produktet, og du kan løpe i shorts du også, selv uten thigh gap. Det er forøvrig lurt å vaske seg supergodt på hendene før du tar i noe annet. Jeg var så dum at jeg tok på meg ørepropper med oljerester på hendene, de skled jo ut av ørene for hver steg jeg tok etterpå.

DSC05436
Når jeg løper i løpeskjørtet mitt har jeg altså babyolje mellom lårene.
Skjermbilde 2016-06-13 kl. 01.31.29
Big problem, easy fix!

 

PS! Maroccan Oil for håret funker ikke! I tillegg til at den varer altfor kort, lammer lukten neseborene dine hele turen. Grusom opplevelse!

18 svar til “Gnagsår mellom lårene”

Lårbånd fra bonding.no er helt perfekt! De glatte lårbåndene føles «usynlige» på kroppen. Passer for både damer og menn som er plaget med gnissing mot lårene. Gnissing kan være plagsomt hvis du driver sport i for kort shorts, eller om du går for lenge i turbuksa, så sømmene begynner å gnisse. Finnes også i blonder for festligere lag.

Fantastisk, vi er flere om dette problemet! Jeg sverger til gnagesår-stift, helt fantastisk! Holder hele dagen, sparsom i bruk!

Det kan høres ut som en god løsning. De er jo så nette og små, og ikke noe kliss på hendene. Skal testes! 🙂

Hei!
Jeg er en mann som også sliter med gnissing mellom lårene og i skrittet. Særlig på langturer er dette et problem. For meg har salisyl talg (fås kjøpt på apoteker) og vaselin fungert ganske bra. Babyolje har jeg ikke prøvd, men det skal jeg definitivt gjøre!

Babyoljen fungerer hvertfall på mine 40 minutters-turer. Men langturer har jeg aldri forsøkt meg på, så der kan jeg ikke gå god for noe som helst. 🙂 😛

Jeg løser det enklere, shorts med innebygd tights (har en fra Asias) eventuelt en treningsboxer med eller uten kompresjon under shortsen. Fungerer utmerket 🙂

Har hørt flere tips om disse, men jenteversjonene er stort sett for korte til å ta knekken på problemet. 🙁

Syklistene bruker chamois creme for å hindre sårdannelse lenger oppe. Dette kan også brukes på lårene. Selges hos enhver sykkelbutikk med respekt for seg selv. Anbefaler Assos sin.

Et tips om man først har fått gnagsår, smør på et lag med inotyol(kjøpes på apotek reseptfritt) før man legger seg, og på «magisk» vis er gangsåret leget over natten.

Jeg løper ikke nok til å få skikkelige sår, men irritert hud føles ille nok. Jeg får ta en tur på apoteket. 🙂

Et tips om man først har fått gnagsår, smør på et lag med inotyol(kjøpes på apotek reseptfritt) før man legger seg, og på «magisk» vis er gangsåret leget over natten.

Problem for flere dette, jeg bruker vaselin, evt. talkum. Alt som gjør huden glatt tydeligvis, funker for meg. Vaselin kan også brukes på såre brystvorter som fort kommer når man løper med tekniske klær, og evt. under armene, og i øyenbryn for å forhindre svette i øynene. En veldig tettsittende thigts, med få sømmer på innsiden av lårene funker også (men betinger undertøy som heller ikke har sømmer, eller løp uten.) Også er det slik, at jo mer du løper og det gnisser, jo mer herdes huden i dette området, og til slutt forsvinner problemet…inntil du tar en pause i løpingen…og du må begynne på nytt:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.