Kategorier
Uncategorized

2 produkter som gjør slangeløst bedre/enklere.

For mange er det å kjøre slangeløst forbundet med masse styr og ståk. For min egen del kunne jeg ikke vurdert å kjøre med slange igjen.
Det har blitt lettere og lettere å kjøre slangeløst de siste årene. Flere og flere produsenter lager dekk/slanger som skal gjøre det enklere og bedre. Fortsatt er det mange mosjonister som holder seg til slange da de ikke stoler helt på latexguffa. Det kommer hele tiden produkter som skal gjøre det mulig å reparere og guffe som skal tette bedre. Nå har 2 fiffige merker kommet til landet som er verdt å ta en titt på.

Sahmurai Sword:

Sahmurai Sword er en liten gummilarve man kan tette hull som skulle oppstå i dekket. Samme måte man fikser bildekk på. Dette er ikke noe nyhet i sykkelverden heller, men her hjemme er det ingen som har solgt slike larver før nå (som jeg vet om). Jeg har kjøpt dette på nett fra utlandet for å kunne ha med meg på tur og ritt.

Det som skiller Sahmurai Sword fra de andre løsningene er:

  • De har laget er kult navn. Steffan Sahm er oppfinneren og vært en av verdens beste maraton syklister over en årrekke. Dette ble laget fordi han ville ha det med seg på Cape Epic uten at det var i veien.
  • Måten å oppebevare det på. Man bytter ut proppene på enden av styret med fil på ene siden og verktøy+larve til å montere på andre. Slik at man hele tiden har det med seg uten at man tenker på det.

Nok om det, her kan du se hvordan det fungerer.

Alt i alt fungerer det stort sett veldig bra. Ulempen er at det ikke passer i alle styrer.

Sahmurai Sword kan kjøpes her for 319,- kroner: Milslukern.no

 

Orange Seal

Siden Stans kom med sin guffe har det poppet opp et utall med gode og mindre gode produkter for å tette dekk. Det man helst ønsker er en guffe som:

  • ikke størkner eller klumper seg inni dekket
  • holder lenge
  • tetter store hull.

Selv har jeg vært glad i cafelatex da det tetter bra, ulempen er at det tørker litt fort ut og blir da som en hinne inne i dekket som er vanskelig å få ren igjen.

Orange Seal er ikke noe nytt produkt og vet om flere nordmenn som har sverget til dette produktet lenge. Først nå har det kommet til norske butikker og for de tubelessglade av oss er dette gode nyheter. Kort fortalt er dette den beste guffa jeg har prøvd. Den tetter veldig godt og har så langt holdt seg bra for min del. Absolutt verdt å teste neste gang man skal ha guffe.

Orange seal kan du handle før høstens ritt her: Milslukern.no

ORANGE

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.