Kategorier
Matblogg Uncategorized

Kjapp foccachia

Eltefritt. Gjør seg selv mens du er på løpetur.

1 kg hvetemel
6,5 dl vann
50 g gjær
2 ts salt
1/5 dl olivenolje
1 squash

Bland mel og salt i en bakebolle. Rør gjær ut i lunkent vann og rør dette inn i melet til en deig. Denne skal være godt klissete men ikke flytende. Ta en løpetur mens deigen hever i minst 40 minutter og max 2 timer.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Hell over oljen og vend deigen forsiktig inn i en liten langpanne med høye kanter (ca 40×40 cm) som er kledd med bakepapir. Deigein skal ikke eltes. Vær tvert Har du ikke dette, fordeler du deigen i to langpanner. Skjær squash i tynne skiver på langs. Bruk gjerne en ostehøvel. Press skivene litt ned i deigen og la brødet heve i 20 minutter.

Gi brødet et godt dryss med salt og oje og stek i ca 40 minutter til brødet er gyllent.  Denne focachiaen gjør enhver lunsj, suppe eller salat til en fest.

Tips:
Skal du på langtur så bruker du mindre gjær i deigen. Langturer gir de aller mest smaksrike brødene. For en 6 timers tur holder det med 15 g gjær.
Erstatt gjerne squashen med andre gode råvarer. Prøv deg frem med det du liker slik som fennikel, spinat, nøtter, oster, oliven, pestoer eller bare salt og olje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.