Kategorier
Blogg Sykkel Uncategorized

Snart sesongstart: Reisebrev fra Mallorca

Har akkurat tilbake etter en flott uke på Mallorca! Nesten litt flaut å si at jeg ikke har vært her før – har inntrykk av at alt som kan krype og gå av sykkel-Norge er her MINST en gang i året.. Men jeg var altså førstereis i år.

Jeg liker å legge langturene til ski/toppturer om vinteren, men det er alltid en omstilling å gjøre om  ski-kondisen til sykkelkondis til sesongstart. Man har jo kapasiteten, men ikke sykkel-beina som trengs for å holde det gode tråkket gjennom et maraton-ritt og få en hyggelig start på sesongen. Jeg har prøvd å stille i maratonritt tidlig i sesongen uten noen langturer i beina og det er ikke så hyggelig.. 😉 For meg pleier noen turer på 3 timer+, gjerne 6-7 timer på landevei/grus å gjøre susen. Dette kan man jo gjøre i Norge.. Men i år var det deilig å kunne dra til sol og varme, sykle lange turer i kort-kort med en hyggelig gjeng og god mat.

IMG_0106

Det finnes jo hauger av reiseblogger om Mallorca med tips til turer, restauranter, hoteller eller hva man måtte ønske.. tror knapt noe sted er så godt kartlagt av norske syklister. Det jeg satt mest pris på med Mallorca var alle de koselige småbyene, bra restauranter, flott natur, fine veier med bra asfalt, og ikke minst alle de hyggelige folkene man treffer underveis. Her kommer alt fra de proffeste proffene til store sykkel-lag og treningssentre på treningstur. 

Jeg var så heldig å få henge på en sprek gjeng fra Skagerak Sportsklubb, hyggelig med godt selskap når man skal sykle langt! IMG_0105

Vi startet ut med 16 mil første dagen, kanskje litt i overkant når de lengste sykkel-øktene jeg har hatt i vinterer er 1.5t på rulla, her gjelder det å kjenne til egen form og ikke starte for hardt.. men vi startet i et veldig rolig tempo og beina var fornøyde. Fulgte på med 15-16 mils turer stort sett hver dag, og fikk sett mye av øya.
IMG_0107

En del av gjengen jeg reiste med var triatlon-folk som trente til diverse Ironmans og Norseman, så var nok av muligheter til å kaste seg på svømme- og løpetrening (flotte muligheter fra hotellet Fontanellas). Jeg skal jo være med i AXTRI i år i tillegg til terrengsyklingen. Men det var så fint å sykle at det rakk jeg ikke.. 😉 Dessuten er det gode sykkelbein jeg satser mest på i triatlon til høsten:)

Her er noe av det vi syklet:

Flat tur til Felanitx – Noe av det jeg syns er bra med Mallorca i forhold til Grand Canaria er at det faktisk går an å få lange flate turer som er superfine. Masse fine småveier å velge i! .. og selvfølgelig avsluttes turen med en obligatorisk after-bike på Dino´s ved hotellet – her fylles uteserveringen opp på ettermiddagen av slitne og fornøyde syklister for å fordøye dagens inntrykk med en velfortjent øl (og noen tar mange velfortjente øl.. god stemning:)

IMG_0093

IMG_0110

Bakker på vestkysten– kystveien opp mot Valldemosa og videre til Soller er en klassiker, flott naturlandskap med havutsikt og hyggelige småbyer.

IMG_0092

IMG_0104Og god is på stranda i Port de Soller så man har futt i beina til bakkene opp fra Soller  😉IMG_0109

IMG_0103

Enda flere bakker.. Superfin tur over Orienten og Puig Major.

IMG_0091

 

IMG_0108

IMG_0098

Sa Colobra – dette ble ukas lille hardøkt. Sa Colobra er en liten by i enden av en “Trollstigen-aktig» blindvei som slynger seg nedover fjellsiden. Her er det selvsagt et Strava-segment opp igjen som måtte prøves, gode muligehter for å bli sliten her..

IMG_0100

 

IMG_0090

IMG_0111

Porto Cristo – Veldig hyggelig by på østkysten. Tok turen sammen med lagvenninne Jeanette som var på ferie med familien, og vi suste drøye 9 mil på raske veier før en kjapp dukkert i sjøen og en bedre lunch før hjemturen.

IMG_0095

IMG_0096

IMG_0089

 

 

 

 

 

 

 

 

Med fulle D-vitaminlagre, nye hyggelige bekjentskaper, nesten 900 km og 30 timer på sykkelsetet er det bare å vende nesen hjem, ønske våren velkommen og glede seg til sesongstart!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.