Kategorier
Blogg Sykkel Tester Uncategorized

Test av Specialized S-Works 6 landeveissko

Som navnet tilsier så er dette den sjette utgaven av Specialized sin «grommeste» landeveisko som er S-Works utgaven. Specialized har de siste årene brukt enormt med tid på å utvikle egne sykkelsko og er i dag en av de mestselgende leverandørene av sykkelsko generelt i hele verden!

S-Works 6 er allerede blitt testet av proffene en stund og vi kunne både se Alberto Contador  vinne Giro d’Italia og Peter Sagan vinne VM i Richmond med disse skoene i 2015, men det er først nå i 2016 de er blitt tilgjengelige for oss «vanlige dødelige».

sagan

En av nøkkelfaktorene med den nye S-Works skoen er kraftoverførselen!  Den helt nyutviklete FACT powerline karbon sålen er helt utrolig stiv, men allikevel er den veldig tynn slik at du får mest mulig kontakt med pedalen og ingen kraft går til spille. For min egen del var kanskje den mest merkbare forskjellen fra den tidligere modellen at denne skoen hadde en mye bedre passform, i alle fall til min fot! Den nye modellen har blitt en del bredere i forfoten i tillegg til den har blitt smalere i hælen og fått ett slag «anti skli» belegg. Syntes ofte de tidligere S-Works skoene har hatt en tendens til å kippe! Skoene har fortsatt det velfungerende Boa strammesystemet. Dette sørger for jevn og god stramming og det er lett å regulere strammingen mens du sykler! Vekten på skoen på 211 gram i strl 43 er det heller ikke mye å si på ! Det eneste negative med denne skoen er selvsagt prisen! Men samtidig er de ikke noe dyrere enn det andre toppmodell sko på markedet er, og skal du ha det beste så koster det jo litt ekstra!

specialized-s-works-6-road-shoes-2016

Sort

Rød

Hvit

Konklusjonen er at dette rett og slett er den beste sykkelskoen jeg har hatt på foten! Lett, stiv og har en fantastisk passform! I tillegg så ser den også sykt bra ut, noe som er ekstremt viktig når det kommer til landeveisko!

 

Morten

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.