Kategorier
Blogg Langrenn Tester Uncategorized

Test – Swix Elite jacket og Elite pant Women’s

Swix har opp i gjennom årene vært ett av flere foretrukne merker innen skibekledning, selv har jeg hatt utallige Swix jakker og bukser – noen har jeg vært godt fornøyd med, men det har også vært noen skuffelser….

Begge produktene er testet i perioden november, desember og januar, og har vært i gjennom det meste av temperatur, vær- og vindforhold man opplever i løpet av en skisesong.

Passform:

Elite jacket: Jeg er 175 cm høy og relativt slank, og har testet str. M. Den er helt perfekt både når det gjelder lengde på selve jakken, ermene og midje-omkrets. Den er smal, innsvingt i midjen, og lengden går godt over hoften. Snøringen i nedre kant, gjør at den lett kan snøres inn, og ”heises” opp om en kortere jakke ønskes. Jakken er figursydd med mange sømmer og paneler(panelet på ermene kan ha mer stretch), som gir god bevegelsesfrihet til tross for en smal passform. Må i tillegg nevne den nyutviklede mansjetten på ermene som er svært behagelig.

Elite pant: Jeg har testet str. M i buksen – også den helt perfekt størrelse. Buksen er smal og figursydd, men gir samtidig litt ”luft” og dermed ingen ”tights-følelse”. Den er noe lav i livet, og går akkurat til hoftekammen.

Tekniske egenskaper:

Elite jacket: Jakken er i hovedsak laget i polyester med Windstopper membran som gjør at den er vindtett og vannavstøtende. I tillegg er det noe elastan for bedre passform. Tykkelsen på stoffet i jakken varierer etter hvor man trenger mer varme, og hvor det er behov for ventilasjon, det fungerer utrolig bra, gir svært gode pusteegenskaper og gjør at jakken kan brukes over et bredt temperaturspenn.

Elite pant: Buksen er laget i samme stoffkvalitet som jakken, og de samme prinsippene med ulik stofftykkelse er brukt her. Buksen har en 25 cm lang glidelås nederst i leggen, gjør at buksen er lett å få på, men går dessverre ikke over langrennskoene.

Bruksområde:

Både jakken og buksen passer selvsagt svært godt til langrenn, både korte intervalløkter og langturer på flere timer. Temperaturene har variert fra +5 til -15 grader, det har fungert greit med ulik tykkelse/kvalitet på undertøy, men jeg vi vel si at optimal temperatur for dette er +2 til -10 grader. Både jakken og buksen har svært høy teknisk kvalitet, puster godt og det er helt klart langrennstøy til den aktive som ”trener” langrenn.

Konklusjon:

Dette har vært en utrolig positiv opplevelse, lenge siden jeg har opplevd en så god langrennsjakke både med tanke på tekniske egenskaper og passform. Jeg krysser fingrene for at dette er standarden Swix legger seg på i tiden fremover. Buksen er også helt super, men den skiller seg ikke like tydelig ut som jakken.

Guri Sogn-Larssen, 26. Januar 2016

Nettbutikken.

Ett svar til “Test – Swix Elite jacket og Elite pant Women’s”

Hvis du skulle sammelignet den med Triac bekledningen. Hva vil du sagt er forskjellene ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.