Kategorier
Blogg Langrenn Tester

Test av skisko fra Fischer – RCS Carbonlite Classic

I januar har jeg hatt gleden av å teste skiskoen RCS Carbonlite Classic fra Fischer. Dette er en av toppmodellene fra Fischer og benyttes av mange utøvere i verdenscupen. Bruksområder for modellen er trening, konkurranser og turrenn. Antall testkilometer har vært omtrent 300 km. Testen har gitt gode resultater!

Om modellen
Fischer RCS Carbonlite Classic er en lett racingsko med relativt bred lest og god passform. En Xcelerator-såle skal gi svært god kraftoverføring og optimal skifølelse. Modellen består av en såkalt Triple-F Membrane som sikrer at skoen holder seg tørr og varm, i tillegg til at den har god ventilering. For mer informasjon om skomaterialet, se følgende link: https://www.youtube.com/embed/l8rZHML_AXQ. Videre inneholder skoen et naturlig enzym, Cleansport NXT, som reduserer vond lukt. Fischer har også utviklet et system for hurtigsnøring, Fischer Speed Lock, som sikrer at skoen er enkel å ta på og av. Modellen passer for ski med Rottefella-bindinger.

I bruk
Jeg har tidligere kun benyttet Alpina-sko. Derfor var jeg skikkelig spent på å teste en skomodell fra Fischer. I forkant at testen valgte jeg å ikke innhente informasjon om modellen slik at dette ikke skulle påvirke testresultatet.

Passformen til modellen synes jeg er ok. Jeg har en forholdsvis smal fot og føler derfor at skoen ikke sitter helt optimalt. Dersom man har en «normal» bred fot, vil nok skoen sitte bedre på. Fischer skriver at modellen har en relativt bred lest og dette stemmer nok overens med min erfaring. Hurtigsnøringen til modellen gjør riktignok at den er enkel å stramme/løsne, og bidrar til at skoen sitter bedre for min del. Passformen har også bedret seg underveis i testingen ved at skoen har tilpasset seg foten min.

Sko 1 Sko 2

Fischer Climat Comfort sikrer meget god ventilering. Den har bidratt til at jeg har holdt meg tørr og varm under alle turene, til og med ved fuktig nysnø. I tillegg har jeg brukt skoen i -15 grader uten at jeg har hatt antydning til å være kald på føttene. Membranen transporterer fuktighet effektivt til utsiden, samtidig som den beskytter mot vær og vind.

Videre bidrar Xcelerator-sålen til at jeg får en god skifølelse når jeg går på ski. Den virker å gi god kraftoverføring i frasparket, samtidig som den er vridningsstiv og gir god stabilitet ved diagonalgang, dobbelttak med fraspark og staking.

Konklusjon
Samlet sett er jeg meget godt fornøyd med skiskoen Fischer RCS Carbonlite Classic! Modellen har tilpasset seg min fot til det bedre underveis i testingen. Hurtigsnøringen fungerer utmerket. Meget god ventilering bidrar til at jeg holder føttene tørre og varme ved bruk. Sålen sikrer god kraftoverføring og gir optimal skifølelse. Jeg gleder meg til å bruke modellen videre!

Nettbutikken

Test utført av Milslukernambassadør, Andreas Ree.

IMG_2193 IMG_2196 IMG_2200

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.