Kategorier
Konkurranse Langrenn Tester

Test av alternativ konkurransedress fra Bjørn Dæhlie

Jeg har de siste ukene testet konkurransedressen New Finnmark fra Bjørn Dæhlie. Den todelte dressen er ifølge leverandøren et godt alternativ til de tynneste og mest tettsittende konkurransedressene. Les videre for å finne ut hvordan denne modellen kom ut i testen.

Om modellen
Konkurranseantrekket New Finnmark består av en overdel og en underdel. Overdelen, Top New Finnmark, er tettsittende med god stretch og vindavstøtende front. Underdelen, Tights New Finnmark, innehar mange av de samme egenskapene som overdelen. Den er en tettsittende, litt tykk tights med god stretch. Både overdelen og tightsen er noe varmere enn en «normal» konkurransedress.

IMG_2306

I bruk
Overdelen har en ergonomisk passform og består av et mykt og behagelig materiale. Fronten er vindavstøtende og skjermer derfor for noe vind, særlig sammenlignet med de tynneste konkurransedressene. Overdelen er delvis fôret med et tynt materiale langs øvre del av ryggen og ryggraden. Fôringen bidrar riktignok til at pusteegenskapene ikke er helt optimale. Underermene består av et tynnere og fastere materiale som sikrer at overdelen sitter behagelig langs underarmene. I tillegg har modellen en glidelås som går ned langs brystkassen.

IMG_2312

Tightsen har en optimal passform som gir god bevegelsesfrihet. Den har ingen ubehagelige sømmer som gnager ved bevegelse. Min er erfaring er at tightsen har bedre pusteegenskaper sammenlignet med overdelen. Tightsen har også en lomme på innsiden av bukselinningen, riktignok ganske liten, hvor du eksempelvis kan oppbevare nøkler. Buksebena består av samme materiale som underermene på overdelen, og sikrer at tightsen sitter hensiktsmessig langs leggene.

IMG_2309

Konklusjon
Konkurranseantrekket New Finnmark fra Bjørn Dæhlie har behagelig passform og er noe tykkere og varmere sammenlignet med en tradisjonell konkurransedress. New Finnmark er derfor et godt alternativ for mosjonister ved konkurranser og trening, for eksempel til bruk under Holmenkollmarsjen og Birkebeinerrennet.

Test utført av Milslukernambassadør, Andreas Ree.

Nettbutikk

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.