Kategorier
Blogg Løp Uncategorized

Test – terrengsko, Salomon Speedcross Pro W

Klar for å ta turen utenfor grus og alfarvei? En god terrengsko kan gi nye, gode trenings- og naturopplevelser.

Testperiode; November 2015 (70-80 km)

Underlag; Sti, grus og asfalt. Vått, tørt og snødekt underlag.

Passform: Jeg har en typisk ”nordisk fot” som betyr bred forfot, smal i mellomfoten med normal til høy fotbue. Skoen sitter godt på, spesielt i mellomfoten, samtidig som det er nok plass så tærne kan bevege seg uten at den blir for bred. Sålen er relativ stiv som gjør at skoen kjennes stabil, og gir god støtte. Dette er en sko som trenger et par turer med ”innløping” for å myke opp sålen og få den gode løpsfølelsen

Tekniske egenskaper: Skoen er laget i et svært robust og tett-vevd materiale som gir god slitestyrke og holdbarhet i en terrengsko. Det er ingen vanntett membran, men den holder en del fuktighet ute, samtidig som den puster og slipper vannet ut igjen ved løping i svært vått terreng. Skosnøringen har lissestrammere, disse holder stramheten godt under hele turen og oppleves svært behagelig. NB! Egen liten lomme til strammer og lisse øverst på ”sko-tunga” – benytt denne for ekstra comfort, samt hindre snubling (har selv dårlig erfaring når denne ikke ble benyttet ;)) Vekt: 290g i str. UK 6,5.

Demping: God demping til terrengsko og være.

Grep: Sålen har mange og gode knaster som gir svært godt grep på tørt underlag, det samme gjelder snødekt underlag. Gummien i sålen er ganske hard, dette gjør at grepet blir glatt på våte steiner og røtter.

Oslo, 29. November 2015, Guri Sogn-LarssenBruksområde: Skoen passer er et bredt spekter av løpere, men til ulik bruk. For mosjonisten som liker å løpe mye på sti og litt grus kan dette være en god allround sko, både til den raske, korte turen, men også til langkjøring i terrenget. For samme målgruppe, kan den være en god konkurransesko i terreng- og skogsløp.

For den aktive løperen passer skoen godt til lange, rolig turer på sti og grus. Jeg har bl.a. hatt en rolig langtur på 3,5 timer på sti/grus med skoene, og føttene + muskulatur i beina, var utrolig gode etterpå, merkbar stor forskjell sammenlignet med en lettere og mindre stabil terrengsko.

Konklusjon: En svært god, og solid terreng sko som passer et bredt spekter av løpere, men viktig å definere ditt bruksområde, samt hvilken løper du er.

Oslo, 29. November 2015, Guri Sogn-Larssen

Nettbutikk

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.