Kategorier
Blogg Langrenn Løp Uncategorized

Suprabeam hodelykter

I butikken har vi i flere år hatt lykter som er det råeste av det råe i Lupine og Silva. Nå har vi endelig fått inn kvalitetslykter til en rimeligere penge. Suprabeam er lykter som egner seg til tur, barn, løping og langrenn.

Behovet for digre lykter med masse lys er ikke alltid like stort. Når man går på langrenn eller jogger en tur så trenger man ikke flere 1000 lumens. Mange vil da ha en liten lykt som ikke koster mange 1000 kroner. Vi har manglet gode lykter til slik bruk og til de som vil at poden skal ha en god hodelykt med seg på tur. I løpet av høsten så har vi endelig funnet et merke som har små lykter med god kvalitet som fungerer veldig godt til nettopp dette.

Suprabeam er i utgangspunktet et merke som lager lykter for profesjonelt bruk. Alle lyktene har små lykthoder med batteripakken bak på hodet. En annen smart funksjon er at du kan selv velge om lyktene skal lyse langt eller om det skal være høy spredning av lyset (på alle utenom V4Pro). Vi har 3 lykter i butikk og her er en liten oversikt over det viktigste:

Skjermbilde 2015-11-06 kl. 18.17.20

Lyktene er lette og av god kvalitet, men det jeg har blitt mest glad i er justering av lyset. Man finner en lysstyrke man vil ha på det jevne når man feks går langrenn. På V4Pro tipper jeg det har vært rundt 300 lumens for min del. Når jeg da av en eller annen grunn vil ha mer styrke, feks når jeg løper ned en bakke, holder jeg inne knappen i 1 sek så har jeg plutselig 800 lumens til jeg skrur den tilbake til lysstyrken som er lagret. Det samme gjelder på de 2 mindre lyktene, men der kan man i tillegg til å justere lyktstyrken «zoome» ut eller inn. Her er en enkel tegning hvordan man justerer (langt enklere enn det ser ut):

Skjermbilde 2015-11-06 kl. 18.15.51

I bruk fungerer lyktene veldig bra og de sitter godt på hodet. Man kan selv velge om man ønsker å ha den som et «pannebånd» eller om man også vil ha stropp over hodet. Selv liker jeg dette best selv når man skal bruke den under aktivitet.

Hvorfor velge den ene foran den andre? Selv ville jeg valgt omtrent etter dette:

V3Air: For deg som vil ha en enkel lykt med vanlige batterier. Fungerer greit til løp og tur, men hvis det ikke er viktig for deg med vanlige batterier, så gå for modellen over.

V3Air oppladbar: En veldig god lykt som egner seg godt for løp, langrenn og tur. Veldig kjekt at man kan lade den opp med Micro-USB kabel. Dette er også en veldig kjekk lykt for de som vil ha en god ski-lykt for ungene.

V4PRO: Enkelt og greit en veldig god lykt til løping og langrenn. Her har man mye kraft i en liten pakke.

Til stisykling gir alle litt lite lys, de kan riktignok egne seg bra som en hjelmlykt i tillegg til en sterkere lykt på sykkelstyret.

Her er et eksempel på hvordan lysstyrken er på de forskjellige i Boost-mode:

chart

Som dere se vil man på V4Pro ha mye ekstra «krutt» de første 5 min og etter 12-13 min ligger det stabilt på 420 i 1,5 time. V3Air Rechargeable vil man ha ca 270 Lumens i 80 min. Når man ikke bruker Boost mode, men mer vanlig styrke så holder dette i ca 2-2,5 time. Selv har jeg bare brukt Boost mode når det går fortere feks ned en bakke.

For mer informasjon og evnt kjøp på nettbutikken klikk på lykten du er interessert i:

V3Air 549,-

V3Air oppladbar 849,-

V4Pr0 1799,-

Skjermbilde 2015-11-07 kl. 10.35.22Skjermbilde 2015-11-07 kl. 10.34.52

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.