Kategorier
Blogg Løp Tester Uncategorized

Test – Salomon Trail Runner Warm LS Zip W og Salomon Trail Windstopper tights W

For en god treningsopplevelse er det noen viktige elementer som bør være på plass; 1. Mål for treningen 2. God gjennomføring 3. Funksjonelt treningstøy i forhold til vær, aktivitet og intensitet.

I dag finns det utallige varianter og merker på treningstøy – det er veldig mye bra, men også en del som etter noen treningsøkter blir ”skap-fyll” fordi de ikke holder mål i forhold til passform eller tekniske egenskaper.

Jeg har testet Trail Runner Warm LS Zip og Trail Windstopper tights, begge fra Salomon. Begge er testet i september og oktober ved ulike temperatur-, vær- og vindforhold.

Passform:

LS Zip: Overdelen har elastan i ytterstoffet, det gjør at den blir god og tøyelig, og former seg godt til kroppen og oppleves svært behagelig på. I tillegg består ermene av flere paneler med stoff som bidrar til god bevegelighet i skulderen under aktivitet. Lengden på bolen er noe kort, i tillegg oppleves den som litt vid rundt hoftene. Den passer best for personer som er korte i overkroppen.

Tights: Denne tightsen sitter utrolig godt på, og ”sklir” ikke ned under trening – årsaken til det er flere; 1. En god, bred strikk i livet 2. Høyden i livet går akkurat over hoftekammen 3. Stoffet er sydd sammen av flere paneler med stoff som gir en god bevegelse i kne- og hofteledd. Tightsen er noe kort på lengden i beina – jeg er 175 cm høy, og har testet str. M, den sitter godt på, men er i korteste laget nå som det er høst og kaldt ute.

Salomon Trail Windstopper tights

Bildetekst: God, bred strikk i livet, høyde rett over hoftekam og flere paneler med stoff – gjør at tightsen sitter svært godt på under trening.

Tekniske egenskaper:

LS Zip: Den er laget i 100% polyester foruten noe elastan i ytterstoffet. I armhulen er stoffet tynnere med netting struktur, som gir ytterligere utlufting. Generelt puster overdelen godt. Glidelåsen i halsen gjør at det er enkelt å ta den på/av, samt godt å kunne åpne dersom det blir varmt underveis. Overdelen isolerer godt, men gir liten beskyttelse mot vind og regn. Overdelen har i tillegg følgende tekniske detaljer; tommelhull, samt ekstra stoff til å brette over fingrene for ekstra beskyttelse, liten lomme til nøkler med mer på høyre hofte og refleksdetaljer både i foran og bak.

Tights: Stoffet er en blanding av polyester, nylon og elastan, i tillegg til en windstopper membran i front som gir en svært god beskyttelse for både vind og en del regn. I korsryggen er det en liten lomme med god plass til telefon, nøkler eller lignende. Glidelåser nederst på leggen for å ta den letter av og på. Noen små refleksdetaljer på leggene, samt venstre hofte.

Bruksområde:

Begge plaggene er perfekte for trening på høsten (og for så vidt om våren) hvor det er kjølig i luften (0-8 grader), og en trenger litt isolasjon. De er hovedsakelig brukt under løping (langturer og harde intervalløkter) og stavintervaller (elghufsing). Så lenge været tilsier å bruke en ”genser” framfor jakke, velger jeg det, det gir mye større bevegelsesfrihet i skulderen + lavere vekt. Tightsen er en ”allround” tights på høsten, i og med windstopper bare i front er pusteegenskapende svært gode. Den er vindtett i front, og holder regnet ute en god stund som gjør at du kan holde varmen under hele treningsøkten. Tightsen er i tillegg perfekt for tur og trening på fjellet om sommeren.

guri sogn larssenKonklusjon:

Disse plaggene føyer seg inn i rekken med godt og funksjonelt treningstøy fra Salomon, jeg liker svært godt de tekniske egenskapene og passformen – det gir en bred variasjon i bruksområder.

Guri Sogn-Larssen, 31. Oktober 2015

For nettbutikken:  Salomon LS Zip, Salomon Trail Windstopper tights

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.