Kategorier
Blogg Sykkel Team Milslukern Tester Uncategorized

Jenter- dette her er noe for oss!

Det er litt trist når rittsesongen er over, og Epic`en er solgt. For så mye moro det er med den i løpet av sommeren så er det ikke helt det samme å sette seg på en HT- spesielt ikke når høsten er en så fin tid til å sykle mye morsom sti! De siste stiturene har jeg derimot vært så heldig å få sykle på en Specialized Stumpjumper FSR 6Fattie Expert; her snakker vi vandring på 150mm foran og 135mm bak, karbonramme, og 27.5« hjul med ca 3« dekk (!). Mye demping og feite dekk med andre ord. Dersom du ikke er så bereist innen sykkelverdenen så er dette til sammenligning en ganske grov stisykkel, men med mer volum i dekkene enn det du vanligvis ser. Ved første øyekast kan derfor sykkelen se ganske massiv ut, og det er lett å tenke at dekk som dette er tyngre enn vanlige dekk- men de som kan dette her kan fortelle at de faktisk ikke veier noe mer enn andre tradisjonelle stidekk. Likevel, det kan jo være greit å sette de opp slangeløst. En annen ting med disse dekkene er at du kan sykle med et lavt lufttrykk, og dermed få et veldig bra grep mot underlaget. Jeg har ikke noe mer enn 10-12 psi i disse dekkene, mot ca 20-22 på Epic`en. Og som om ikke det var nok- lavt lufttrykk kan tillate hardere gummi i dekkene og dermed bedre rulleegenskaper. Og denne sykkelen ruller faktisk ikke så verst på asfalt og grus, selv om den jo primært hører hjemme blant jord og røtter.

Det tar noen turer å lære seg å sykle en sånn type sykkel. Ikke fordi det er vanskelig, men fordi det er annerledes. Dette er en sykkel som «sluker» stein og røtter, selv skikkelige sleipe hindringer. Dersom guiden oppå tillater det da. Og det er det det ofte handler om; tørre å ha nok fart, stole på at sykkelen fikser det. For denne sykkelen fikser det aller meste! Husker man å bruke heve-senke setepinnen i bratte utforkjøringer/«drop» også, så er det mye lettere å komme seg frem uten å måtte gå av. Og det er da det begynner å bli virkelig moro å sykle sti!

Jeg tenker at dette er sykkelen både for deg som har syklet mye sti og er bra teknisk, samt for deg som vurderer å begynne å sykle litt på sti og ikke har så mange tekniske ferdigheter ennå. Det er en grunn til at både Ola (Kjøren) og Ole Christian (Fagerli) velger å dra ut med disse syklene; de er begge helt rå teknisk og med en sånn type sykkel kan de derfor dra den helt ut. Er du derimot ikke så veldig teknisk kan du likevel trøste deg med at du lett vil få tilgivelse med en 6Fattie- på langt flere partier enn du ville ha fått med en tradisjonell stisykkel.

I dag har Kristin og jeg vært på tur med hver vår sykkel. Og med hvert vårt glis. Flere jenter burde prøve å sykle sti, og gjerne på en fulldemper med brede dekk og mye vandring.

For det er så utrolig GØY!

Ha en fortsatt fin høst!

Sykkelhilsen fra Silje

Ønsker du å forhåndsbestille sykkel: sendt mail til nettbutikk@milslukern.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.