Kategorier
Blogg Sykkel Team Milslukern Tester Uncategorized

Aldri mer bomtur på sti?

Har du noen gang opplevd å bare skulle ta en rask tur på sti, og så ender du opp med å bære sykkelen gjennom kratt og myr, røtter og kampestein? Det har jeg! 😉 Moro med eventyr, men av og til har man bare lyst på litt flyt og fart på stier som er syklebare. Men så er det jo også gøy å prøve nye stier iblant..

Derfor fikk jeg en skikkelig a-ha opplevelse da jeg fikk meg en ny Garmin Edge 1000 iår, og fikk satt den opp med kartet mtbmap.no. mtbmap_kristin_aamodtDette er jo faktisk skikkelig bra saker! Når man har lastet ned kartet på GPS´en er det bare å velge stier ut ifra ønsket vanskelighetsgrad. Grønn er enkelt, blå er medium og rød er vanskelig. Og stier som har gul markering rundt kan man sykle uten å gå av sykkelen.  

Litt historikk om mtpmap som jeg fikk av Tord Bern Hansen (som forøvrig har gjort en super jobb med å kartlegge stier i Nordmarka/ Lillomarka ++): Grunnlaget for mtbmap.no er som wikipedia, det er bidragsytere fra hele verden som legger inn i samme database. IT-utviklingen av mtbmap er det en som heter Reitstøen i Trøndelag som står bak. Først dekket det Trondheim, deretter utvidet han til hele Norge. GPS-underlaget har han laget for Norge, Sverige og Danmark. 

Bruksanvisning for å laste ned mtbmap.no er et stykke ned på denne siden – bla helt ned til “Stisykkelkart på Garmin GPS”: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/No:Mountain_biking. Her er det beskrevet bruk av kart fra frikart.no i bunn og mtbmap.no overlay oppå. Har funket veldig bra for meg, og er gratis 🙂 På denne siden står det også bruksanvisning til hvordan man oppdaterer kartet når man har funnet en fin sti som ikke er merket.

Kristin_aamodtMan kan selvsagt også bruke mtbmap.no kun til planlegging av turen hjemme, uten bruk av GPS underveis. Men erfaringen min med Edge 1000 er at dette er en skjerm som er tilstrekkelig stor til at man bare kan legge ut på tur i ukjent område uten mål og mening, og ta beslutninger om stivalg underveis. Og man slipper å stoppe i løypekryss og lure på hvor man er på kartet. Absolutt verdt prisen spør du meg 🙂
En stor takk for mange fine turer til de som har utviklet og oppdaterer dette!!
Fortsatt god stisykkelhøst!  

Kristin 🙂

Til nettbutikken

 

Ett svar til “Aldri mer bomtur på sti?”

Visste du at du også kan bruke MTBMap.no som overlay på strava? Når du skal lage ruter eller se på turen du akkurat har hatt? Funker knall, og ruteplanlegging har aldri vært enklere.
Se hvordan her: http://mtbmap.no/info

God helg! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.