Kategorier
Blogg Langrenn Uncategorized

Mallorca, en skiløpers høstparadis

I stedet for å dra til høyden i slutten av oktober som store deler av langrennseliten gjør, har jeg valgt å heller dra til varmere strøk for å presse ut siste del av barmarksesongen. I høyden hadde jeg måttet gå super rolig og ikke fått gjort den siste hardtreningsperioden jeg mener jeg trenger i oktober. I perioden mai-september har jeg stort sett trent mengde og kontrollerte hardøkter for å bygge en solid grunnmur. Oktober derimot, er måneden jeg spicer opp treningen med flere knallharde økter som for eksempel elghufs, sprintøkter og motbakkeintvaller på rulleski. Derfor pakker jeg baggen og reiser til 20 varmegrader på Mallorca. Hjemme kan været variere veldig i denne perioden og det kan bli utfordrende å gå skikkelige hardøkter på våt asfalt og glatte blader. Skisesongen er lang og jeg skal få gått nok på ski i ukene fremover, så i stedet for isbre, velger jeg asfalt og sandstrender!

Mallorca er et velkjent paradis for syklistene vinterstid, men færre tenker på samme sted i forhold til perfekt barmarkstrening for langrenn. Det er akkurat god tilretteleggelse for syklister som gjør det ideelt for oss rulleskiløpere også. God asfalt, lite traffikerte veier og flust med bakker og fjell å boltre seg i!

Dette er var 3. gangen jeg tok turen til Mallorca i oktober, men nytt av året var forflyttnig fra hotell på beachen ved Palma til en villa i ytterkanten av Port de Pollenca. En havn som ligger på andre siden av øyen. Her bor vi litt nærmere fjellene, samt det er masse fine småveier rett utenfor døra. Til sammenligning med Palma, der man må kjøre litt ut av byen på nesten alle øktene.

De første dagene ble brukt til å få trent litt mengde etter mye hardt siste perioden i Norge. Utrolig deilig å kunne trene i shorts igjen. Og ikke minst slippe stresset med å skifte til en tørr supertrøye, fordi man har gått hele økten i baris! 85% av treningen ble gjennomført på rulleski, som er noe høyt sammenlignet med hva jeg vanligvis gjør hjemme. Grunnen til det er de utrolig gode rulleskiforholdene, samt at det er noe kronglete å løpe på Mallorca. Kanskje vi ikke er godt nok kjent til å vite hvor vi kan løpe, men samlingens hovedfokus var uansett kvalitetsøkter på rulleski. Treningen utover samlingen ble en god miks av hardøkter og rolig trening med innslag av hurtighet. Se videosnutt fra turen: IMG_0695

Formentor_profilpic_red
I stedet for å gå i detalj på treningen har jeg heller laget litt statistikk fra de 12 dagene med trening

Antall hardøkter: 5

Antall km på rulleski : 515

Antall økter i baris: 17

Høyeste laktatmåling: 14.4

Antall timer: 43

Nå venter et par rolige dager hjemme i Oslo før nesen vendes mot Beitostølen på fredag for å få snø under skiene. På beito blir jeg frem til sesongåpning som står for tur helgen 13-15. november, og selv om det kommer mye viktigere renn senere i vinter akter jeg i år å være godt med i fra start!

-Kasper Stadaas, stolt Milslukern ambassadør

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.