Kategorier
Blogg Konkurranse Langrenn Løp Tester Triathlon Uncategorized

Test: Garmin Forerunner 225

Endelig slutt på pulsbelte?

Garmin lanserte tidligere i sommer en pulsklokke som måler puls via optisk måling, dvs lysbasert pulsmåling på håndleddet. Dette er i og for seg ikke noe sensasjonelt nytt, da Adidas, Tomtom og Apple har hatt dette tidligere. Likevel, når markedsledende Garmin lanserer en treningsklokke med denne funksjonen er det en stor nyhet.

garmin 225_test

Jeg har fått gleden av å teste Forerunner 225 i en periode på ca 2 måneder, og er overrasket over hvor enkel, men presis den er. Jeg har sammenlignet pulsen jeg har med 225 med fenix (pulsbelte), og de viser så og si identisk puls. Den eneste forskjellen er at 225 kan være noe forsinket når pulsen forandrer seg raskt, dette retter seg midlertidig opp etter noen få sekunder. Ellers opplevde jeg ingen store «problemer» ved bruk av Forerunner 225; den finner pulsen raskt når du tar på deg klokken, og den oppleves som nøyaktig. Og det er jo behagelig å slippe å huske å ta på seg pulsbeltet når en skal ut å trene!

ad-04

Forerunner 225 er også kompatibel med Garmin sine pulsbelter, så om du ønsker å bruke klokken på kalde høst og vinterdager, og det er upraktisk å ha klokken rett på huden, så vil du altså kunne registrere pulsen likevel. Smart!Utseendemessig er klokken derimot ingen stor sensasjon, og den fremstår som litt kjedelig både i utforming og farge. Likevel, det viktigste med en slik klokke er jo strengt tatt at funksjonene fungerer, og da kan man tåle at klokken ellers er litt anonym.

Dersom du bruker en del puls i treningsarbeidet ditt, så vil jeg anbefale at du prøver ut Garmin Forerunner 225. I hvert fall dersom du har tenk tanken at det hadde vært deilig  å slippe pulsbelte innimellom.

For mer info og kjøp av klokken, sjekk ut Milslukern Sport sin nettside: http://www.milslukern.no/product.html/forerunner-225

Morten

 

Ett svar til “Test: Garmin Forerunner 225”

Hei! Bra skrevet! Men vet du om klokken kan vise % av puls? Husker på forgjengeren (220) så kunne den ikke vise % av puls, kun selve pulsen. Jeg syntes det er mye enklere og forholde seg til prosenten. Jeg har i dag 920-modellen, men er litt lei av pulsbeltet…

Mvh

Jon Gulbrandsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.