Kategorier
Blogg Sykkel Team Milslukern Tester Uncategorized

Test av Shimano xc 90 terreng – del 1 av 2

Jeg har siden mars i år hatt gleden av å teste ut Shimano sine toppmodeller- både terrengsko og landeveissko. Først ut vil jeg beskrive opplevelsene jeg har hatt med Shimano xc 90 terreng.

Førsteinntrykket av xc 90 terreng er det freshe utseende. Shimano har valgt å akkompagnere den helt kongeblå utgaven som kom i fjor med en både svart og kongeblå utgave i år. Det gjør at de som ikke føler seg helt komfortable med at skoene lyser opp, kan gå for den litt mer «safe» utgaven- uten at den blir kjedelig av den grunn. Svart er dessuten en veldig praktisk farge, da det sjelden er helt tørt i sti-Norge.. Skoen er bare noen små, ubetydelige gram tyngre enn Specialized sin konkurrerende modell, og fremstår som en meget lett og stiv sko beregner til terrengsykling.

Utfordringen min med tidligere sko har vært at de ofte blir for smale, og dermed ubehagelige. Av samme grunn har ikke sko med damelest vært et bra alternativ. Jeg ble derfor veldig glad da jeg oppdaget at Shimano xc 90 er relativt brede i front, og at foten min ikke opplevde noe form for ubehag- selv etter mange timer på setet. Innersålen som skoene blir levert med fikk jeg derimot ikke til å passe til min fot. Det følger med to forskjellig høyder du kan justere oppbygning under fotbuen på, noe som er en veldig fin måte å løse det faktum at høyden på fotbuen er svært individuell, men det viste seg at den lave ble for lav for meg og den høye for høy. Løsningen ble derfor å bytte de ut med Specialized BG såler med medium oppbygning (blå). Disse har jeg benyttet i flere sko tidligere også, så de visste jeg ville gi meg den støtten jeg trenger.

Etter å ha hatt Specialized sko med Boa stramme hjul (mikro justering) tidligere, noe jeg har vært fornøyd med, var jeg litt skeptisk til Shimano sin lukkemekanisme; 2 borrelåser (cross X strap) og en justerbar mikrospenne øverst. Jeg har derimot ingen ting å utsette på det nå; mikrospennen lar deg gjøre små nok justeringer slik at du kan finne riktig stramhet, samt at både den og borrelåsene holder stand – selv i skikkelig regn og gjørme vær.

En annen fiffig ting er at disse Shimano skoene kommer med det de kaller «custom-fit», det vil si at de kan tilpasses individuelt til å passe din fot nøyaktig gjennom oppvarming i Shimano sin egen ovn. Da skoen, med Specialized sålen, satt såpass bra på foten min valgt jeg å ikke gjøre en slik custom-fit, men det er altså en mulighet dersom den ikke sitter tight nok. Ellers er de nok noe små i størrelsen; jeg er vanligvis 38-39, men kunne ikke ha hatt noe mindre enn 39 i disse skoene.

Er du på jakt etter nye MTB sko så er Shimano xc 90 terreng absolutt en sko det er verdt å prøve ut – jeg kommer ikke til å bruke noe annet fremover.

Håper du nyter sommersolen!,

hilsen Silje

Tekniske data:

 • Custom-Fit
 • Rovenica syntetlær
 • Justerbar mikrospenne
 • Cross X strap
 • Shimano Dynalast
 • Superstiv karbonsåle
 • Gummiknaster i polyuretan
 • Metallpigger
 • Stivhet i Shimanos såleskala: 11/12
 • Farge: Blue eller black/blue
 • Størrelse: 39-47

Til nettbutikken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.