Kategorier
Blogg Konkurranse Sykkel Team Milslukern Uncategorized

Rittrapport Sepurarittet av Ola Kjøren

Etter å ha hørt mye skryt om Skjebergrittet fra i fjor så gledet jeg meg til å sykle det i år! Et av de nye rittene for meg denne sesongen, og som alltid er det morsomt med nye løyper – spesielt når løypene er gode, tilbyr mye fin sti og tørt underlag.

Da det i tillegg var veldig fint vær sist lørdag og med et stort og bra startfelt, så jeg frem til en kul kamp om seier og 35000kroner i førstepremie! Jeg hadde vært sliten etter Trans Østerdalen sist helg, men på en liten vekkeøkt på fredag føltes det bra – og jeg var klar for kamp!
Med de fleste av de beste norske på start, og bl.a. både Emil Linde (som har vunnet 4 av 5 norgescupritt i år), og nylig danske mester Sebastian Fini som utklasset resten av Danmark på rundbanerittet helga i forveien kom det til å bli en hard kamp. Ut fra start gikk det i jevnt høy fart etter at masteren slapp, og inn i første terrengparti fikk Fini og jeg raskt en luke til resten. Vi holdt jevnt høy fart, og så at vi sèg i fra resten av feltet. Holdt bra fart på de raske stiene og samarbeidet godt på gruspartiene innimellom, og kjørte jevnt på den første runden. Totalt 4 runder ventet oss, og med omtrent 35min rundetider ble det en mellomting mellom rundbane- og maratonritt i lengde. I de følgende to rundene holdt tempoet seg fortsatt høyt, og vi så ingen bak oss. Jeg merket at farten var høy, spesielt i terrenget. Følte meg sterk på grusen og hadde bra trøkk i bakkene og hadde det kult i terrenget! Ut på siste runde kjørte Sebastian først i terrenget, og da han etterhvert angrep hardt så klarte jeg ikke helt å utligne farten. Jeg kjørte det jeg kunne og jaget bra, men fortsatt så fikk han et sekund her og der på meg. Etterhvert økte luken, og han forsvant ute av syne foran meg. Jeg holdt farten bra siste halv runde, men klarte ikke ta seieren! Trillet over mål 29sekunder bak, og dessverre ikke god nok til seier i dag. Men da jeg kjørte det jeg klarte så sier jeg meg fornøyd med dagen, ble slått av en som var bedre i dag.
malgang_skjeberg
Alt i alt var det et morsomt ritt, med en bra løype, god stemning før, underveis og etter målgang. God premier, hyggelige arrangører og super service med alt av mat gratis fra kiosken! Deilig avslutning på dagen med en kaffe og en bolle i sola før premieutdeling!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.