Kategorier
Uncategorized

Specialized Stumpjumper 6fattie mini test.

Kjell Magnus og jeg er i Leogang for å teste/se på neste års Specialized sykler. Her har man alt av sykler og utstyr for 2016 års sesongen. I dag har vi prøvd 2 type sykler Stumpjumper 29 og den nye 6fattie. Og det er sistnevnte som overasket stort.

Ingen av oss to er frelst av fatbike bølgen kan man trygt si, og begge var vel litt reservert i hvor positive vi var for 27,5+ eller 6fattie som Specialized kaller det. Vi har ikke fått prøvd det så mye enda, men førsteinntrykket er at dette faktisk er helt rått.

Vi har ikke fått testet det der jeg tror det er best, nemlig i litt lav fart med mye røtter. Derimot har vi fått testet i heisanlegget her i Leogang og der overbeviste den skikkelig. Vi kjørte vanlig Stumpjumper 29 i tillegg, men man føler seg mye tryggere på 6fattie versjonen. Største ulempen man kjenner fra Stumpjumper 29 (som også er en veldig god sykkel) er når man sykler opp på grus. Så fort man da står og trår kjenner man at det er mer masse i 6fattie sykkelen. Derimot når man sykler på sti så gir dekkene et fantastisk grep.

I dag var det ganske glatt i løypa noe man kjente med 29eren. Derimot så fort man kom på 6fattie med Ground Control dekk fikk man et helt annet feste. Det fikk meg jo til å tenke litt. For kan man kjøre med hardere gummi og få samme grep som med et dekk med myk gummi så vil det trille bedre. Så da vil plutselig ikke en 6fattie føltes så mye tyngre i lett terreng enn en feks Stumpy med 29 hjul med sti dekk.

Dette er første gangen vi tester noe som helst med 27,5 + dekk, men at denne standarden har livets rett er det ingen tvil om.

Er du interessert i å prøve dette i løpet av høsten så vil det bli mulighet til det i starten av september. Dette er jeg ganske sikker på at blir populært så vil du være sikker på sykkel kan du allerede nå bestille.

DSC03271

Imorgen er det prøving av flere sykler og det blir nok fort en tur til på denne.

Ole Christian og Kjell Magnus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.