Blogg Konkurranse Løp Sykkel Triathlon Uncategorized

Rapport fra Ironman 70.3 Haugesund.

Under Ironman-merket har Haugesund fått til et fantastisk arrangement. Uten å overdrive er det helt på høyde med det beste i både Norge og utlandet.

1900 m svøm, 90km sykkel, 21km løp.

Så har da også IM Haugesund blitt rangert som nr.2 blant 160 «halv Ironman» over hele verden.

Veldig velorganisert i alle ledd. Flotte løyper som er stengt for biltrafikk. Spesielt sykkelløypa likte jeg godt. 90km i en runde i variert, småkupert og naturskjønt terreng. Løpeløype også bra, med passeringer og målgang på indre kai. Her var det fest med tjukt av publikum, profesjonelle speakere og musikk på full guffe.

Publikum var det også bra med i hele løypa fra svømmestart til målgang.

Været var bra for konkurranse. Overskyet og ca 18 grader i både luft og vann. Utpå dagen kom også sola så målgang ble i strålende sommervær.

Dette var et løp jeg hadde tenkt mye på, hvor det lå mye i «potten».

Trodde jeg hadde sjanse på pallen i klassen min, hvis jeg presterte opp mot det jeg vet jeg kan.

Kanskje sågar vinne klassen. Dessuten var det innlagt NM på langdistanse og det var 3 kvalik-plasser til VM i Ironman 70.3 (halv ironman) i min klasse.

Svømming gikk uproblematisk helt etter planen på ca 35 min. Ut på sykkel fant jeg fort flyten og kjente jeg hadde ok trøkk i beina. Siden jeg startet i nest siste startgruppe tok jeg hele tiden igjen andre løpere. God motivasjon i dèt.   Tidsskjema på sykling var 2:25-2:30. Kom inn på 2:23, så godt fornøyd så langt.   Løp var litt tungt første 2-3km, men så kom jeg i siget. Synes jeg løp bra med god kontroll og følte meg sterk. Hadde skjema på 1:25-1:30 og kom inn på 1:27. Bra etter skjema det og det var først siste 4km jeg virkelig ga alt. Kanskje kunne jeg løpt litt raskere, men samtidig vet jeg at litt for hard pressing ofte fører til magevondt som gjør at man igjen må roe ned.   Løp i mål fornøyd på 4t og 34min.

Alt i alt et solid og godt gjennomført løp av meg. Fikk også med meg mye av det som lå i potten.

Ble nr.2 i klassen, men siden vinneren var fra Tyskland ble jeg altså Norgesmester i klasse «master 2», (50-59 år). Det synes jeg var jæv…. moro.

Kapret også en plass til VM på samme distanse i samme klasse, som går i Zell Am See i Østerrike 31. August. Gleder meg til det.