Kategorier
Blogg Konkurranse Sykkel Uncategorized

Aktiv Vestlandshelg

I helgen fikk jeg anledning til å være med på både NorgesCup Terreng i Molde og Triathlon på Midsund (øy utenfor Molde) Det ble en veldig flott helg!
Dette var min 2. gang som jeg syklet rittet Molde Challenge, i fjor som vanlig turritt ca 46 km og i år syklet jentene 2 runder på Skaret ettersom det var Norges Cup, mens guttene måtte trå til med 3 runder. Jeg må si jeg var rimelig målbevisst på rett veivalg når jeg var ferdig med min 2. runde, så all ære til gutta. Det fungerte forøvring veldig bra at guttene syklet en runde ekstra, da de fleste av oss var i mål før gutta kom.
Vi våknet til nydelig sommerdag og det var en fryd å få sykle dette rittet i år også i kort/kort og mange varmegrader. Rittet er ett av Norges fineste synes jeg, nå er jeg litt partisk da min samboer er fra Molde, men jeg gløttet litt på utsikten og prøvde nyte vakker fjord og vakre fjell selv om det er ett hardt ritt. Det er lite hvile og en del høydemeter, men oppsummert ett artig terrengritt som passer for mange.
Jeg var som mange andre litt i tvil om valg av sykkel, men endte med å ta med fulldemperen og valgte også gode stidekk fremfor trilleevne på grusen. (også med tanke på tykkere sidevegger). Det var stort sett ganske tørt i løypa, men rundt Skarvatnet var det bløtt i myrpartiene. Så som seg hør og bør for terrengsyklister, så fikk vi kost oss med litt søle og gjørme også 😉
Borghild Løvset vant rittet på 2:41:17 og Mari Trønnes på 2. plass syklet begge inn på veldig imponerede tider, samme med Hildegunn Hovdenak som syklet inn til 3. plass. Jeg fikk 4.plass ett stykke bak, hadde det litt tungt oppover men koste meg stort med epic’en i ulendt terreng og tror jeg ville valgt samme sykkel om igjen.
I herreklassen vant Henrik Kippernes på tiden 2.58.50, fulgt av Øivind Bjerkseth og Thomas Engelsgjerd.
Jeg savnet resten av Team- Milsluker’n men regner med de mørkeblå blir å se mer i samlet gjeng på flere ritt som kommer fremover 

Gratulerer til Kristin med flott seier i Trollveggen Triathlon samme helg, og god bedring til Silje som sliter med kneskade.

Har lyst til å skrive ett kort referat også om Midsund Triathlon, ett veldig artig arrangement for alle som liker en hardøkt! Løpedelen er på ca 2,6 km, MEN stort sett kun oppover. Vi løper opp på Digergubben fra 2moh til 527moh. Nesten 5 km ned fra fjellet etterpå i ulendt terreng knuser også de fleste beina 
Sykkeldelen er på 22 km rundt Midøya og tilbake til sentrum. Der kaster vi oss ut i vannet foran det som må sies å være en god del tilskuere, og svømmer ca 200 m inn til mål.  Ved start på svømmeetappen tilbys redningsvest for de som eventuelt har fått krampe etter syklingen skal også sies at ca 12 grader(? Uoffisiell «egen» måling) var friskt og godt iført kun løpeshorts og singlet.

Kari Vikhagen Geitnes (som også har en 5 plass fra VM i sprint i år ) vant på en imponerende tid : 1.29.  Jeg ledet på Hildegunn etter løpingen, men sykkeldronningen kom forbi meg i høyt tempo halvveis inn i sykkeletappen, og dermed ble det 3. plass for meg. Moro med oss 2 syklister på start 

Øyvind Bjerkseth hvilte ikke på sine laurbær etter 2. plassen på lørdagens NC, og vant triathlon på tiden 1.24. Så vidt jeg fikk med meg ble det satt løyperekord både på dame og herresiden.
Neste år er det bare å holde av denne helgen! 2 flotte arrangement som man kan kombinere med Vestlandsferie 
Ønsker alle en herlig og aktiv ferie videre!

Hilsen fra Jeanette

Midsund_nc terreng

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.