Kategorier
Konkurranse Langrenn Løp Uncategorized

Zensah kompresjonsbukse og -strømper

Zensah kompresjon er et ganske nytt merke på markedet i Norge. Zensah er amerikansk og lager kompresjonseffekter for nær sagt hele kroppen. Jeg har hatt strømper, ¾-tights til test.

Zensah kompresjonsstrømper:
Strømpene har perfekt passform og virker å ha gradvis kompresjon, dvs høyere kompresjon desto lenger unna hjertet. Fotdelen av strømåen oppleves ikke trangere enn en alminnelig sportssokk, i motsetning til for eksempel 2XU-kompresjonsstrømpene, hvor fotdelen er i overkant stram. Zensah er også én eller to centimeter høyere på leggen, slik at strømpene kommer godt over tyggleggen og holder seg oppe. Strømpene er nydelige i bruk, har et fast og fint tak i leggmuskulaturen. I tillegg kommer strømpene i mange forsfriskende farger og mønster, spesielt ”Argyle”-varianten er ganske oppsiktsvekkende.

IMG_2744

Zensah ¾-kompresjonstights:
Komp-tighstene fra Zensah kan minne litt om konstruksjonen til Bioxx, med strategiske plasserte vevde paneler for komprimerende effekt. Tightsen sitter som støpt og flytter seg ikke, i motsetning til ikke-kompresjonstights som ofte siger litt i baken. Som med strømpene er kompresjonseffekten merkbar og man kan føle at muskulaturen støttes. De dristigste bruker tightsen alene, men jeg synes tightsen kommer best til sin rett under løpetights, skitights eller en tynn overtrekksbukse.

IMG_2733

Zensah kompresjonsermer er i øyeblikket under testing og så fort de har vært gjennom grundig test blir resultatet lagt ut her!

Generelt om kompresjonsklær:
Konseptet var veldig i vinden for noen få år siden, og det var knyttet stor optimisme rundt de prestasjonsfremmende egenskapene til å trykke på muskulaturen. Jeg tror vel ikke at man med vitenskapen i hånd sikker kan slå fast at komprimerende strømper, tightser og andre plagg gjør at man forflytter seg raskere på ski, løp og sykkel, eller at man restituerer så mye raskere, men at det er bekvemt å løpe med strømper og tightser som sitter skikkelig – det kan jeg si meg enig i!

Besøk vår nettbutikk for å se utvalget.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.