Kategorier
Blogg Løp

Test av Hoka Clifton

Hoka Clifton virker ved første øyekast som en tung og veldig klumpete sko. Men ikke la deg lure. Riktignok er det en sko med tjukk såle med 24mm demping foran og 29 mm bak, og altså et drop på 5mm. Men den er alikevel super-lett (veier kun 175 gram i str. 6).  Det er på høyde med de letteste lettvekterne. Den tjukke sålen gir deg 1,6 ganger så mye demping som en tradisjonell sko, og det kjenner man godt.
Nå har jeg løpt en del turer med skoen på både asfalt og grus, fine og grove stier. Har brukt den både på langtur og interval.
Skoen passer mine føtter bra og den sitter godt på foten.
Veldig annerledes enn tradisjonell løpesko. Du kjenner med en gang at den er mere oppbygd under mellomfoten og man lander derfor nesten automatisk på mellomfot. Da kjenner man skoen fylle fotbuen. Den er avrundet i helen og derfor behagelig også om man er en hælløper.
En bra mengdesko, men selv synes jeg den største og beste fordelen merkes når man løper hardt og det «slår» skikkelig i beina. Da kommer den gode dempinga virkelig til sin rett.
Det synes jeg er behagelig uten at løpsfølelsen blir dårligere…. som noen påstår.
Sålen er høy og man skulle tro den var ustabil og lettere utsatt for overtråkk. Det har jeg ikke merket noe til, hverken på vei eller i terreng. I terrenget har jeg ikke samme behovet for demping så der kommer skoen minst til sin rett. Der bruker jeg nok helst en tradisjonell mengdesko.
Har ikke brukt den lenge nok til å si noe om slitestyrke, men lav vekt går ofte utover noe. Skoen virker i allefall tynn i overdelen, så usikker på hvor slitesterk den er.
Min konklusjon:
En meget bra allroundsko til trening. En god og lett konkuransesko på fast underlag på alt fra 5km til maraton+.  Selv har jeg nå fått en ny favorittsko til lengre distanser.
For de som løper endel og er opptatt av og veksle på forskjellige par for å få litt varierende belastning, er dette en sko man absolutt bør ha i sortimentet siden den er så totalt annerledes enn en tradisjonell sko.

Til nettbutikken

Mvh. Pål Cato

https://youtu.be/F2e5EY-84ek

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.